Yine aynı banka yine ikale ile işten çıkartma!

yazar:

kategori:

Türkiye’nin en karlı ilk beş bankasından olan yerli sermayeyi banka  çok sayıda personelini ikale yöntemi ile işten çıkartmaya başladı.
Bankacılık sektöründe yıl sonu gelmeden yeniden personel çıkartmalar başladı. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile personel çıkartması yasaklanan kurumlar çareyi karşılıklı anlaşmada buldular. Türkiye’nin en büyük ve en karlı beş bankasından biri olan yerli sermayeli banka, bugün ve yarın için çok sayıda personelini ikale yöntemi ile işten çıkartmak için insan kayanaklarına çağırdı.
Daha önce de çok sayıda kişiyi ücretsiz izine çıkartan banka, dün itibariye bu kişilerde dahil bazı idari izinlileri de insan kaynaklarına davet etti.
Son iki gündür yapılan görüşmelerde  personele kıdemine göre maaş teklifi yapıldı. Kıdem ve ihbar dahil olmak üzere 5 ile 8 maaş arasında teklifte bulunuluyor. 
Teklifi kabul etmeyen kişilerin ise ücretsiz izine çıkartılacağı belirtilerek, psikolojik olarak baskı yapılıyor.
Söz konusu banka, son 9 aylık bilançosunda yüksek kar ve üst yönetime ödenen primleri ile gündeme gelmişti.
Geçmiş yıllarda da aynı banka kriz  gereçkesiyle binlerce personeli işten çıkartmıştı.
İKALE NEDİR?
İkale sözleşmesi, hukuk alanında kullanılan bir terimdir. İş hukukunun bir parçası olan ikale, bir başka deyişle ‘bozma’ anlamına da gelmektedir. … İkale ya da diğer bir ifadeyle bozma sözleşmesi, işçi ve işverenin ortak kararı doğrultusunda iş sözleşmesinin karşılıklı anlaşma ile son buldurulmasıdır