BDDK kararı ne anlama geliyor?

yazar:

kategori:

BDDK’nın bankalara yönelik hizmet alım konusunda yaptığı düzenleme ne anlama geliyor? Hanife Serter, BDDK’nın kararını ve bankacılara yansımasını yazdı:
Bankacılar uzun süreden beri yoğun baskı altında çalıştırıldıklarını  ve adeta istifaya zorlandıklarını söylüyorlardı. Son dönemde başlayan ikale tekliflerinin arkasında bankaların dijitalleşmesi olduğu ifade ediliyordu . Ancak gelinen noktada BDDK kararı ilke artık bankaların mevduat ve katılım payı dışındaki ürünler için dışarıda.
Hizmet alımı yapabilmesinin yolu açılmış oldu.
Bankaların belki de uzun zamandır istediği, beklediği bu kararın neden şimdi ve ne amaçla verildiği sektör çalışanları tarafından da sorgulanıyor.
Bunun BDDK tarafından bankalara verilen bir taviz olup olmadığı, karşılığında neyin beklendiği kafaları karıştırıyor . Bir süredir evden çalışmakta olan ve yemek, elektrik, internet gibi masraflarını dahi kendi bütçesinden karşılamak zorunda kalan, hak kaybına uğrayan bankacıların dışarıdan hizmet alımı ile birlikte sağlık güvencesi , emeklilik vs. haklarının ne şekilde değişeceği sorgulanıyor .
Bunun bir işsizlik tehditi mi yoksa yeni iş fırsatları mı yarattığı ise sektör çalışanları arasında tartışılmaya başlandı bile ..