Önce yemek parasını kesti şimdi de dakikasını yedi!

yazar:

kategori:

Yerli sermayeli özel bankadan yok artık denilecek uygulama. Kronik rahatsızlığı olduğu için evden çalıştırdığı personelin önce yemek parasını kesti, şimdi de öğle molasını 45 dakikaya düşürdü.
Bankaların pandemi nedeniyle kronik rahatsızlığı olanları evden çalıştırma tam bir köle ticaretine dönüştü. Son dönemde çok sayıda personeli ikale yöntemi ile işten çıkartan, bazılarını da ücretsiz izine gönderen yerli sermayeli özel banka şimdi de evden çalışan personelin öğle arası süresini azalttı.
FEDAKARLIK İSTEDİ
Daha önce de evden çalışan personelin yemek parasını kesen banka bu kez de bu çalışanlarından fedakarlık istedi. Söz konusu fedakarlığın 1 saat olan öğle molasının 45 dakikaya düşürülmesi olarak belirtildi. 
HAFTADA 1.5 SAAT
Banka çoğu kronik rahatsızlığı olan bu personellere çoğunluk olarak müşteri araması yaptırıyor. Yani bir nevi çağrı merkezi gibi kullanıyor. Bu personelin 15 dakikalık molasından alarak haftada 1.5 saat gibi bir fayda sağlıyor. Kronik rahatsızlığı olan personel ise uzun süre telefon görüşmesinden dolayı ciğer bo boğaz sorunu yaşadığını belirterek, ” Şubede yapmadıkları baskıları bize evde çalıştığımız dönemde yapıyorlar.  Bir yandan kronik rahatsızlıklarımızla uğraşırken, bir yandan da baskı ile bozulan psikolojimizi ilaçla düzeltmeye çalışıyoruz” diye dert yandılar.