THY İngiltere ve Hollanda uçuşlarını durdurdu

yazar:

kategori:

Son dakika! Covid-19’un mutasyon geçirdiği iddiaları üzerine Türk hava Yolları Londra ve Hollanda uçuşlarını durdurdu,
Covid-19 aşısı gündemde iken, süpriz bir haber dünyanın yeniden panik olmasına neden oldu. Covid-19’un mutasyon geçirdiği ve daha da bulaşıcı olduğu yolunda haberler büyük paniğe neden oldu. Mutasyonun Londra ve Hollanda’da görülmesi üzerine, bir çok Avrupa ülkesi hava sahasını bu iki ülkeye kapattı.
Bir karar da bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere Türk Hava Yolları’ndan (THY) geldi.
Türk Hava Yolları, İngiltere ve Hollanda uçuşlarını 48 saatliğine durdurdu. Son dakika gelişmesi yolculara telefon mesajı yoluyla da bildirildi.
Dünya Sağlık Örgütü İngiltere’de tespit edilen virüsün mutasyona uğramış halinin Hollanda, Danimarka ve Avustralya’da da görüldüğünü bildirmişti.
SAĞLIK BAKANI AÇIKLADI
Öte yandan Bakan Koca”İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika’dan ülkemize olan uçuşlarda geçici durdurma kararı alınmıştır.” dedi.
Koca şunları söyledi.
Koronavirüsün mutasyonuyla İngiltere’de bulaş hızının arttığı bildirilmiştir. Cumhurbaşkanımızın talimatı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın koordinasyonu ile tedbiren; İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika’dan ülkemize olan uçuşlarda geçici durdurma kararı alınmıştır.