Bankacıydı şimdi tüm dünyaya pijama satıyor

yazar:

kategori:

Yapan nasıl yapıyora bir güzel örnek de eski bankacı Zeynep Cansu  yılmaz’dan geldi. Bankacılıktan atıldıktan sonra başladığı e-ticaret ile bütün dünyaya pijama satıyor.
Zeynep Cansu Yılmaz 2013 yılında büyük bir aşk ile başladığı bankacılık kariyerini geçtiğimiz yıl  noktaladı. Bankanın artık kendisiyle çalışmak istemediğini söylemesi ile birlikte yeni bir hayatın da ilk adımını attı ve e-ticarete atıldı. 
Zeynep Cansu Yılmaz, şimdi kendi markasını yaratarak Pijamanjero adı altında internet üzerinden pijama satıyor.
Zeynep Cansu Yılmaz, “Bir bankacı her şeyi yapabili”diyerek, işten atılma riski olan bankacılara da umut veriyor.
HİKAYESİ:

Bankacı Zeynep Cansu Yılmaz, hikayesini şöyle anlatıyor:
2013 yılının ağustos ayında gişe destek yetkilisi olarak büyük bir bankanın Kadıköy şubesinde işe başladım.6 ay sonra 2014 yılının mart ayında kadroya geçerek başka bir şubeye tayin oldum.2017 yılı kasım ayına kadar bireysel müşteri yetkilisi olarak çalışmaya devam ettim.Bu süre zarfında tüm sertifikalarımı tamamlayarak 2017 ‘nin kasım ayında perakende portföy yönetmen yardımcısı unvanını aldım.2019 yılında yönetmen oldum.2019 agustos ayında görevimden ayrılarak başka bır bankaya işletme portföy olarak geçiş yaptım.2 aylık deneme süreci sonrasından benimle çalışmak istemediklerini tarafıma ıletmeleri üzerine istifamı verdim.Bu süre zarfında Marmara Üniversitesi’nde Yönetim ve Organizasyon yüksek lisansımı tamamladım.
Sonrasında onlarca iş başvurusu yaptım. Görüşmelerimin çoğunun olumlu geçmesine  rağmen iş bulamadım. 1 yıl boyunca iş arayışlarımın netice vermemesi üzerine artık aramayı bıraktım ve diplomalarımı , 6 yılımı , emeklerimi, tecrübemi yanıma alarak, artık işe yaramadığımı düşünmeye başladığım süreçte, eşimin de beni cesaretlendirerek herşeyi yapabileceğim gerçeğini hatırlatması üzerine ‘bir bankacı herşeyi yapabilir ‘ mottosuyla ekim 2020’de kendi firmam olan Pijamanjero’yu kurma kararı aldım.  Şuan sosyal medya ve online pazaryerlerinde digital mağazalarımla bir kadın girişimci olarak  satış yapmaktayım. 
https://www.instagram.com/pijamanjero/

HANİFE SERTER’E ANLATTI: