Bankalar şimdi de personelin boğazına göz dikti!

yazar:

kategori:

Pandemi sürecinde personel satış hedeflerini arttıran bankalar, tasarruf amaçlı evden çalışan personelin yemek parasını kestiler. Bir banka ise personele verilen aylık yemek kartına bu yıl için 0.45 kuruş zam yaptı.
Pandemiye rağmen karlarını arttıran bankalar, şimdi de dönüşümlü veya kronik rahatsızlığı nedeniyle evden çalışan personele verilen yemek ücretini kesmeye başladı. Şu ana kadar 5 banka evden çalışan personelin yemek ücretini keserek vermedi. 
HEDEF ARTTI YEMEK GİTTİ
Bankalar pandeminin pik yapmasına rağmen personele verilen hedeflerini arttırdı. Ancak buna karşın aylık yemek parasını ise şubeye geldiği gün sayısı ile hesaplamaya başladı. Evde çalışmasına rağmen hedeflerini tam tutturması istenen bankacılar yemek ücreti ödenmemesi tepkilere neden oluyor.
45 KURUŞ ZAM YAPTILAR
TUİK’in yüzde 14 yıllık enflasyon açıklamasına rağmen bir banka ise personelin aylık yemek ücretine 2021 yılı için sadece 45 kuruş zam yaptı.Banka buna gerekçe olarak, hükümetin yemek ve gıdada KDV oranını yüzde 8’den yüzde 1’e düşürmesini gösterdi. Bankaya göre, bu KDV oranının düşmesi ile personelin yiyeceği yemek de yüzde 7 oranında ucuzladı.