Bir bankacının başarı hikayesi!

yazar:

kategori:

Başarılı olmasına rağmen bir çok bankacı ile aynı kaderi yaşadı ve kendini bir anda işsiz buldu. O azmetti ve kendi başarı hikayesini yazdı.  Bankacı Serkan Kesgin’in müthiş hikayesi:
Serkan Kesgin , yerli ve milli sermayeli bir bankada 1999-2015 yılları arasında gişeden pazarlamaya kadar çeşitli görevlerde ve şubelerde çalıştıktan sonra performans gerekçesi ile işten çıkarıldı.
Bir süre bankalara ve çeşitli kurumlara iş başvurusunda bulunarak geçirdiği zorlu dönem sonrası bankaya açtığı davadan kazandığı tazminatlar ve KOSGEB destekleri ile bir balıkçı dükkanı açmaya karar verdi. Başlangıçta sadece taze balık satışı yapılan bu mekan  şimdi müşterilerin de istekleri ve talepleri doğrultusunda küçük butik bir balık restorant.
Buraya yemeğe gelenler masalar arasında vızır vızır dolaşan, hem mutfağa hem müşterilere bakan, her türlü sorunu anında çözen ve gece başladığında da gitarını eline alıp en güzel şarkıları çalan söyleyen adamın bu mekanın işletmecisi ve eski bir bankacı olduğunu öğrendiklerinde çok şaşırıyor ve etkileniyorlar.
Onun işine olan sevgisi,saygısı, gayreti her halinden belli oluyor. Şu sıralar Pandemi nedeniyle paket servis olarak hizmet vermeye devam ettiklerini, hala çok çalıştığını söylerken sesinde en ufak bir umutsuzluk belirtisi yok. Çok yakında yeniden gitarı ile kendi mekanında ağırladığı müşterileriyle buluşmayı bekliyor.” Bu işte seni en mutlu eden şey ne ?” diye sorulduğunda, “kapısının önünü süpürmek, masaların tozunu almak  bile benim için bir keyif, burası benim kendi işim , yaptığım her şeyin karşılığını alacağımı biliyorum. Bir de gecenin sonunda aldığım alkışlar ve yüzlerde gördüğüm memnuniyet beni gerçekten çok motive ediyor. Bankada da bazı başarılarımız karşılığı mailler üzerinden alkış alıyorduk ama buradaki alkışlar “gerçek”. “ diye yanıt veriyor.
Pazar akşamı saat 21:00’de bu güzel hikayenin tamamını Serkan Kesgin’den  dinlemek üzere Paramedya İnstagram hesabında canlı yayında buluşacağız.

Paramedya İnstagram hesabı: