Akbank’ta sendika yetki alamadı

yazar:

kategori:

SON DAKİKA! Akbank’ta 40 yıllık sendika dönemi sona erdi.  Banka çalışanlarına bir yazı yazarak, Banksis’in yetki alamadığını açıkladı.
Binlerce bankacının sendikalı olarak çalıştığı Akbank’ta ilginç bir gelişme yaşandı. 40 yıldır Akbank’ta örgütlü sendika Banksis yetki alamadı. 
Akbank bugün itibariyle tüm çalışanlarına bir açıklama yaparak, ilgili sendika Banksis’in yetki belgesi sunamadığını ve bun nedenle yeni dönem toplu iş sözleşme görüşmeleri yapamıyacağını bildirdi. Banka, çalışanlarının sendika üyelik aidatı kesilmesi işlemine de son verildiğini açıkladı.
40 YILLIK SENDİKA
Banksis’in Akbank’ta yetki kaybetmesi Türk sendikacılığında büyük darbe olarak yorumlanıyor. Sendika bir süre önce banka yönetimini üyelerinin istifa etmeleri için baskı yapıldığını öne sürmüştü. 
GREV KARARI ALMIŞTI
Banksis 3 yıl önce, Akbank ile toplu iş sözleşme görüşmelerinden sonuç alınmaması üzerine grev kararı almıştı. Grev ilanı sendika tarafından bankanın şubelerine asılırken, hemen arkasından Bakanlar Kurulu tarafından grev ertelenmişti. Akbank, söz konusu grev kararı nedeniyle zarar gördüğünü iddia edip, sendika yöneticileri hakkında dava açmıştı.