Akbank 55 şube kapattı!

yazar:

kategori:

Bankalar Birliği rakamlarına göre, Türkiye’de en fazla şube kapatan bankalar arasında Akbank ilk sırada yer aldı.  Bu bankayı 50 şube ile QNB Finansbank izliyor.
Pandemi sürecinde personel çıkartmanın yasak olmasına rağmen, Türkiye’de bankalar hem şube kapattı hem de personel çıkarttı. 
Bankalar ikale yöntemi ile personel sayısını azaltırken, en büyük küçülme ise şubelerinde yaşandı. Türkiye Bankalar Birliği verilerine göre, geçtiğimiz yıl en fazla şubeyi Sabancı Ailesi’nin Akbank’ı yaptı. Geçmiş dönemlerde de personel çıkartmalarıyla gündeme gelen Akbank 2020 yılında 55 şube ile en fazla şube kapatan banka oldu.
QNB FİNANS
Yine en fazla şube kapatan bankalar arasında Türkiye’nin karagün dostu olarak bilinen Katar’ın sahip olduğu QNB Finansbank oldu. Bu banka da pandemi sürecinde 50 şube kapattı.
İş Bankası’nın 44 şube kapattığı dönemde, Garanti BBVA’da 20 şube kapattı. 2019 yılında en büyük küçülmeyi yapan İNG geçen yılda 19 şube kapattı. Fransız ortaklı TEB 16 şube,  kapatırken,  Fibabanka 13, Denizbank 12, Koç Ailesi’nin Yapı Kredi’si ise 11 şube kapattı.
HALKBANK ŞUBE AÇTI
Hemen hemen tüm bankaların şube kapattığı dönemde Halk Bankası 7 şube açarak sektörü destekledi. Yine Namık Ülke’nin genel müdür olarak atanmasından sonra büyüme sürecine giren Anadolu Bank’da 1 şube açtı.