Vakıfbank’tan 5 milyar kar!

yazar:

kategori:

Vakıfbank 2020 sonu itibariyle 5 milyar lira kar açıkladı.
Türkiye Vakıfban Bankası 2020 sonu itibariyle 5.01 milyar net kar elde etti. Banka geçen yıl aynı dönem 2.80 milyar lira kar etmişti. Banka 2020 de 19.89 milyar net faiz geliri ile dikkat çekti.  Bankanın geçen yıl aynı dönem net faiz geliri 13 milyar olmuştu.
Bankanın 2020 sonunda kredileri 439 milyar olurken, geçen yıla göre adeta katladığı görülüyor. Banka geçen yıl aynı dönemde kredi büyüklüğü 292 milyar olmuştu.
akıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, yaptığı açıklamada, ekonomide ve sosyal hayatta alışkanlıkların değiştiği pandemi döneminde de VakıfBank ailesi olarak müşterilerinin yanında olmaya devam ettiklerinin belirtti.
Üstünsalih, “Ülkemiz için üreten, değer katan, istihdam sağlayan, iş ve emek veren her kesimi var gücümüzle destekliyoruz. Devletimizin yol gösterici nitelikteki politikalarına mutlak bir uyumla görevimizi yerine getiriyoruz. Ekonomideki istikrarın devamını temin etme ve milli ekonomimizin hedeflerine ulaşması için sorumluluk alıyoruz. Bu anlayışımızı 2020 gibi zor bir yılda koruduk ve daha fazlasını yapmak için çaba sarf ettik. Özellikle cari dengeye pozitif katkı yapan, istihdamı geliştiren, ülkemiz için kritik önem taşıyan, yerli ve milli üretimde faaliyet gösteren sektörler için özel ürün ve hizmetler sunmayı sürdürdük” dedi. 
Bankacılık faaliyetleri kapsamında hemen her alanda pazar paylarını artırdıklarını kaydeden Üstünsalih “2020 yılında nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığıyla milli ekonomiye sağladığımız destek 523 milyar TL’ye ulaştı.  699 milyar TL toplam aktif büyüklüğümüz ile Türkiye’nin en büyük bankalarından biri olarak kararlılıkla, ülkemizin, milli ekonomimizin ve müşterilerimizin daima yanında olmayı sürdürüyoruz” diye konuştu.