Her 4 bankacıdan biri antidepresan kullanıyor

yazar:

kategori:

Türkiye Mobbing ile Mücadele Derneği’nin yaptığı büyük ankette Türk bankacılık sektörü için utanç verici sonuçlar çıktı. Mobbing Türk bankacılığında sistematik olarak yapılıyor ve her 4 bankacıdan biri antidepresan kullanıyor.
Türkiye Mobbing ile Mücadele Derneği, Paramedya’nın da desteği ile Mobbing Anketi  düzenlendi. Anket sonucu Mobbing ile Mücadele haftasında açıklandı. Çıkan sonuçlar Türk bankacılık sektörü için utanç verici bir tablo içeriyor.
Dr.Mustafa Kemal Topçu tarafından hazırlanan ankette yaklaşık 700 bankacı katıldı.
Ankette ilk dikkat çeken sonuç, bankacıların sistematik olarak artak mobbing nedeniyle antidepresan bağımlısı oldukları oldu. 
Anti-depresan kullanıyor musunuz? Sorusuna bankacıların yüzde 73.94’ü hayır yanıtı verirken yüzde 26.06’sı “evet” yanıtı verdi. Bu sonuca göre her 4 bankacıdan biri antidepresan kullanıyor.
Yine bir başka dikkat çeken sonuç ise işyerinde yaşadığınız stresten kaynaklı olarak psikolojik tedavi gördünüz mü sorusuna verilen yanıt oldu.
Bankacıların yüzde 61.157i hayır derken, 33.85 gibi oldukça yüksek bir rakam “evet” yanıtını verdi. Yüzde 33’lük rakam oldukça yüksek bir seviye olarak nitelendiriliyor.
ALKOL VE SİGARA
Dr.Mustafa kemal Topçu, anket sorularına “İşyerinde yaşadığınız stres kaynaklı olarak alkol ya da sigara bağımlılığınızda artış oldu mu? sorusunu ekledi. 
Bu soruya verilen yanıt ise oldukça ürkütücü seviyedi.  Bankacıların yüzde 61.47 gibi cidddi bir oranı “evet oldu” derken,olmadı diyenler sadece 11.90 seviyesinde kaldı.
EĞİTİMLİ İNSANLAR
Ankete katılanların yüzde 77.90’ının eğitimi lisans olurken, yüzde 11.90’ı yüksek lisans olarak belirlendi.  Bu sonuç ise eğitimli bankacıların bile mobbinge uğradığı  ortaya çıktı. Ankete katılanların yüzde 51.42’si yabancı sermayeli yüzde 48.58’i ise özel sermayeli bankada çalışıyor. Yine banka sahiplik yapısı ise yüzde 91.64’ü özel.
ANKETİN TÜM SONUCUNU GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN!