SPK’dan önemli karar

yazar:

kategori:

SPK gözaltı pazarında işlem gören Artı Yatırım Holding’in yüzde 400 bedelli talebini reddetti. Bu karar, yatırımcıdan bedelli yolu ile para toplayan şirketlere de emsal olacak nitelikte.
Borsada bugüne kadar bir çok şirket keyfi bedelli sermaye arttırımlarıyla küçük yatırımcılardan milyonlarca lira toplamıştı.Özellikle küçük sermayeli ve gözaltı pazarında işlem gören bu şirketlere gözdağı niteliğinde bir karar SPK’dan dün çıktı. SPK Artı Yatırım Ortaklığı’nın geçen yıl eylül ayında aldığı yüzde 400 bedelli sermaye arttırım kararını kabul etmeyerek onaylamadı.
SPK’DAN ŞU AÇIKLAMA YAPILDI
50.000.000 TL kayıtlı sermaye tavanı içinde 10.000.000 TL olan çıkarılmış sermayesinin 50.000.000 TL’ye arttırılması nedeniyle mevcut ortakların yeni pay alma hakları kısıtlanmaksızın ihraç ve halka arz edilecek 40.000.000 TL nominal değerli paylara ilişkin izahname ve tasarruf sahiplerine satış duyurusu Kurulca onaylanması talebi olumsuz karşılandı.
YILLARDIR GÖZALTINDA
Artı Yatırım Holding yıllardır gözaltı pazarında işlem görüyor. Şirket en son Nurettin Çevik tarafından Yalçın Yalçınkaya tarafından satın alınmış ve fiyatı 40 kuruştan 20 TL’ye kadar yükselmişti.