zarar açıklayan şirket yüzde 10 bin prim yaptı!

yazar:

kategori:

Yerli yatırımcıların borsaya akını sürerken, zarardaki şirketler üzerindeki manipülatif hareketler akıl almaz fiyatların oluşmasına neden oluyor. Zarardaki şirket bir yılda yüzde 10 bin prim yaptı.
İstanbul Borsası’nda yerli yatırımcı sayısı her geçen gün daha da artarken, bir çok hisse senetlerinde akıl almaz manipülatif hareketler yaşanıyor.
Dolaşımda az sayıda hisse senedi olan küçük şirketlerin hisse senedini toplayan oyuncular, yüzde binlere varan primler yaptırıp buradan sosyal medya üzerinden pazarlama yapmaya çalışıyorlar.
Son bir yılda fiyatı en çok artan hisselerden biri de sadece mevye kurusu satan ve zarardaki Taze Kuru firması. Bu hisse senedi geçen yıl sadece 4 lira iken fiyatı yıl içinde bin liranın üzerine çıktı. Yani hisse senedi yüzde 10 bine yakın prim yaptı. hisse senedi geçen yıl Haziran ayında 4.66 fiyatını görürken, 30 eylül de 1030 lirayı gördü. 
İNTERNET PAZARLAMA
Senet bu fiyattan işlem görürken, özellikle Telegram üzerinden senedin 10 bin liraya kadar yükseleceği haberleri bazı kişiler tarafından yayıldı. Senet bu haberlerden hemen sonra günlerce taban yaparak, geçen yıl Kasım ayında 230 liraya kadar düştü.
Şirketin yüklü miktarda bedelli sermaye arttırım kararı SPK tarafından reddedilmişti.
TAVAN OLDU
Öte yandan hisse senedi cuma günü bir kez daha tavan olarak 337 liraya yükseldi. Senet Cuma günü itibariyle yüzde 4853 primli işlem görüyor. 
Öte yandan senetteki sert hareketlerle ilgili olarak SPK ve BİST yönetiminin inceleme yaptığı öğrenildi.