Bankacıların takip fobisi!

yazar:

kategori:

Bankaların personel üzerindeki baskısı artık paronoyaya neden oluyor. Yapılan ankete katılan bankacıların yüzde 25’i bankasının kendisini dinlediğini ve whatsapp yazışmalarının takip edildiğini düşünüyor.
Uyguladıkları akıl almaz hedef baskısı ve performans sistemi ile personelin psikolojisini bozan bankalar, şimdi de yeni bir fobiye neden oldu. 
Paramedya.com.tr’nin instagram hesabı üzerinden yaptığı bir anket sonucuna göre, bankacıların yüzde 25’i bankasının kendini takip ettiğini düşünüyor.
Önceki hafta yapılan ankete 1326 bankacı katıldı. 
“Sizce bankalar personelinin kişisel telefonlarındaki whatsapp yazışmalarını takip edebilir mi? Telefonlarını dinleyebilir mi?, Teknik olarak ve yasal olarak buna imkan var mı?” sorusuna  bankacıların yüzde 75’i hayır yanıtını verdi. 
Ancak yüzde 25 gibi oldukça yüksek bir rakam ise bankasının kendi telefonlarını dinlediğini ve whatsapp konuşmalarını takip ettiğini düşünüyor.

ÇOK DÜŞÜNDÜRÜCÜ SONUÇ!
Anketi hazırlayan Yaşam Koçu ve eski bankacı Hanife Serter, anket sonucunu oldukça düşündürücü ve o kadar da endişe verici olarak yorumladı. Serter şu yorumu yaptı:
“Her insan İş ortamında da özel hayatında güven içinde olmak ve güven duyulmak ister . Bu tür endişeler bankacıların kurumları ile aralarındaki güven duygusunda ciddi sorunlar olduğunu gösteriyor . Sürekli izlenme psikolojisi kişilerin kendine olan güvenini de zamanla azaltan ve huzursuzluk yaratan bir durum. Bu konuda endişesi olanlar kullandıkları cihazların güvenli olduğu konusunda teknik bilgiler edinerek kendilerini daha güvende hissedebilirler . Bundan daha önemlisi ise kişilerin herhangi bir suç işlemediği halde “ suçlanma korkusu “ yaşayıp yaşamadıkları üzerinde düşünerek gerekirse bu duyguların üstesinden gelebilmek , dönüştürebilmek için profesyonel destek almaları uygun olacaktır”