Türkiye çok büyüyecek diyen HSBC, Garanti Bankası hissesinde 100 milyonluk satış yaptı

yazar:

kategori:

Borsada en fazla satış yiyen banka hissesi Garanti Bankası oldu. İki günde yüzde 19 değer yitiren bankanın hisse senedinde HSBC adeta katliam yaptı. Bu kurum Aralık ayında Türkiye ile ilgili çok sayıda olumlu rapor yayınlamıştı.
Borsa bugün toparlanma çabalarına rağmen günü ekside kapatırken, en büyük satış Garanti ve Akbank hisse senedinde yaşandı. Ancak borsada ilk dikkat çeken ise seansın ilk dakikalarından itibaren adeta HSBC çılgınca satış yaptı. HSBC’nin satışlarının büyük bir bölümü Garanti BBVA hisse senedinde oldu. Türkiye’nin en karlı bankaları arasında yer alan Garanti Hisse senedinde HSBC yaklaşık 100 milyon lotluk satış yaparken, milyonluk lotları ise taban satışta kaldı. 

TÜRKİYE ÇOK BÜYÜYECEK DEMİŞTİ
HSBC’nin borsada adeta takas boşaltırcasına yaptığı satış, akıllara Aralık ayındaki raporunu getirdi. Bu kurum Türkiye ile ilgili olumlu bir rapor yazıp, büyümesinin beklentilerin üzerinde olacağını belirtmiş ve tavsiyede bulunmuştu.
KONU İLEİLGİLİ HABER:
 

Resim iki kere tıklaHSBC’nin ağzından bal damlıyor! Türkiye çok büyüyecek!
Geçtiğimiz yıl kasım ayına kadar Türkiye aleyhine raporlar yazan yabancı banka ve kuruluşlar, şimdi methiyeler düzüyor.HSBC, Türk ekonomisi için 2020 ve 2021 büyüme tahminlerini yükseltti