Dev halka arza ilgi olacak mı?

yazar:

kategori:

Borsa son 3 yılın en büyük halka arzına şahit olacak. QUA Granite halka arzı 5-6 Nisan’da borsada direkt satış yöntemi ile yapılacak. Ancak yatırımcıların kafası karışık!
Borsa her geçen gün yeni bir halka arza sahne oluyor. Veri şirketi Matriks’e rekor talep gelirken, 5-6 Nisan’da son 3 yılın en büyük halka arzı yine direkt satış yöntemi ile yapılacak. İnfo Menkul liderlidiğinde yapılacak halka arzile ilgili bu kez yatırımcıların kafası karışık.
İşte yatırımcıların kafasını karıştıran sorular:
-5 YILLIK ŞİRKET
Son 3 yılın en büyük halka arzı olacak olan Qua Granite sadece 5 yıllık şirket. Her ne kadar şirket sunumunda eski bir şirket oldukları söylense de halka arz edilen şirket 5 yıllık.
-ORTAK SATIŞI
24 milyon lot hisse borsada direkt satılacak. Ancak bu 24 milyon lotun 9 milyonu şirket ortağı tarafından yapılıyor. Yani şirketin kasasına sadece 15 milyon lot hisse senedinin parası girecek. 9 milyon lot gibi ciddi bir para patrona gidecek. Geleceği parlak bir şirketin ortağının 9 milyon lot gibi ciddi bir satış yapması kafaları karıştırdı.
-ORTAK SATIŞI 6 AY YOK
Halka arzın ardından şirketin bir yıl süreyle bedelli sermaye artırımı, kendisinin de 6 ay süreyle hisse satışı yapmayacağı açıklandı. 6 ay sonra ortak satışının gelebileceği endişesi uzun vadeli yatırım yapmayı düşünen yatırımcıların kafasını karıştırdı.
-İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN DURUMU
Yatırımcının kafasını karıştıran bir başka nokta ise yükselen faizlerle inşaat sektörünün tıkanması gösteriliyor. Merkez Bankası’nın faizlerin bir süre daha yüksek tutması bekleniyor. Bu da sektörü uzun bir süre olumsuz etkileyecek.