Yabancı en yoğun satışı Garanti’de yaptı

yazar:

kategori:

Borsa şimdi 19 Mart vurgunu yiyen hisseleri konuşuyor. İşte 19 Mart’ta Merkez Bankası Başkanı’nın görevden alınması ile birlikte borsada yabancı payı en çok düşen hisseler:
Merkez Bankası Başkanı’nın süpriz bir şekilde görevden alınmasının faturasını en çok borsa yatırımcısı ödedi. 19 Mart’tan sonra kan kaybı yaşayan borsada yabancılar en fazla Garanti Bankası hisse senedinde satış yaptı. Garanti Bankası’nın 19 Mart’ta yüzde 61.52 olan yabancı takası yüzde 44.54’e düştü. Yani yabancılar kısa sürede elinde bulundurduğu Garanti Bankası hisse senetlerinin yüzde 16.97’sini sert bir şekilde sattı. Yabancıların satışı aslında bu yılın başından beri devam ediyordu. Ancak yüzde 19.11’lik çıkışın yaklaşık yüzde 17’lik bir bölümünü 5 işlem gününde sattı.
EMLAK KONUT:
Yabancı yatırımcıların 19 Mart haftasında sattığı bir başka hisse senedi ise Emlak Konut oldu. Yüzde 35.95 olan takas yüzde 7.32 azalma ile yüzde 28.64’e düştü.
AKBANK:
Geçen yılın en fazla değer kaybeden hisse senedi olan Akbank, Naci Ağbal’ın Merkez Bankası Başkanlığı’na atanması ile birlikte hızla değer kazanmıştı. Yabancı alımlarıyla yüzde 40’a yakın değer kazanan hisse, bu kez Naci Ağbal’ın gitmesiyle satış yedi. Akbank yabancı takası yüzde 59.75’den yüzde 6.33 azalma ile 53.42’ye geriledi.
Yabancı takası azalan diğer hisseler ise, Mavi Jeans, Pegasus, İş Yatırım, Tüpraş, Torunlar GYO, Koza Altın, Albaraka, Şişecam, Tofaş, Ford Otosan, Enerjisa oldu.