Aşısız Bankacılık

Hanife Serter Yazıyor: Futbolcuların dahi aşılanmaya başladığı bir ülkede bankacılar ölüyor, bankacılar yoğun bakımda yatıyor! Kimsenin umurunda olmayan şubeciler aşısız bankacılık yapıyor.
Aşısız Bankacılık 
Bu köşede bankalarlarla ilgili buna benzer çok başlık attık ;
Şubesiz Bankacılık
İnsansız Bankacılık
Vicdansız Bankacılık … vs.
Ve bugün geldiğimiz noktada yine birşeyler eksik bu bankacılık sektöründe . Pandeminin başından beri önemli bir risk grubu olduğu bilinen , konuşulan, bir çok ülkede öncelikli olarak aşılanan  bankacılar, ülkemizdeki  aşı programında öncelik konusunda fena halde unutuldu . İnsana ( sözde ) çok değer veren banka üst yönetimleri dahil hiç kimse şubelerde her gün yüzlerce insanla yüz yüze gelen, kapalı ortamda çalışan, çalışmak mecburiyetinde olan  bankacılara aşılanmada öncelik verilmesini teklif edemedi. Gündeme getiremedi . Bankacılar her konuda olduğu gibi bu hayati konuda da yine kaderine terkedildiler. 
Kronik hastaları evlerine yollayan ve en kısa sürede de onlardan bir şekilde kurtulmayı amaçlayan Banka yönetimleri ellerinde kalan az sayıda operasyon ve gişe yetkilisini de şubelerde “ ölümüne “ çalıştırmaya devam ediyor . Vakaların ve ölümlerin en yüksek seviyelere tırmandığı son dönemde bankalar Pandemi öncesi tempolarına geri dönmüş durumdalar. Çalışma saatleri, giyimleri , hedefleri ile eskiye döndüler bile. Pandeminin ilk günlerinde çalışanlarını nasıl koruyacağını şaşıran , tedbir üzerine tedbir açıklayan bankalarda son dönemde her şey normale dönmüşçesine bir rahatlık bir rahatlık . Atın ölümü arpadan, bankacının ölümü pandemiden olsun dercesine bir vurdumduymazlık  kol geziyor banka şubelerinde. Elbette her şeyi duyuyoruz, yan masada çalışan arkadaşının testi pozitif çıktığı halde  aynı şubede çalışmaya devam edenler. Hasta hissettiğini söylediği halde test yaptırması istenmeyenler , test yaptırdığı  için azarlanan bankacılar ve daha neler neler … 
Bu sistemin hiç ama hiç acımadığı, adeta cezalandırdığı iki kesim var , sağlık sektörü çalışanları bir, bankacılar iki… 
Kimi kime şikayet edeceğimizi de artık iyice şaşırdığımız bu ortamda  Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Bankalar Birliği’ni konuya gereken önemi vermeye davet ediyoruz. Bankacılar arasında çok genç yaşta ölümler yaşandı son bir yılda. Bir çoğu çok duyulmadan sessiz sedasız defnedildiler. Bankalar da bankacılar da bu süreçleri sessizce izledi. Tedbirleri aldık ama takdir-i ilahi işte dedi geçti belki … Ama artık yeter. En azından aşılanma konusunda sahada çalışan bankacılar bir önceliği hakediyorlar. Tüm olumsuz koşullara rağmen karlılıklarını katlayan , tüm risklere rağmen altyapısı hala çok sağlam olan sevgili bankalarımız bankacıları aşıyla buluşturarak her fırsatta çok değer verdiklerini söyledikleri çalışanlarını koruyabilirler . Gerekirse bunun için bir bütçe ayırabilirler . Onlar için bu çok zor olmasa gerek. Biz onlara güveniyor ve hedef veriyoruz . Bir iki ay içinde O aşıları bulup, getirip , çalışanlarını aşılasınlar. İsterlerse bunu başarabilirler . Her zaman çalışanlara söyledikleri gibi “ Bakın, yapan nasıl yapıyor ?” Gazeteciler Birliği tüm gazeteciler için aşı bulmuş örneğin. Haydi , siz de yapabilirsiniz sevgili bankalar. Yeter ki isteyin.