Kamu bankalarında mesai isyanı!

yazar:

kategori:

Kamu bankaları normal mesaiye saatlerine devam edecek. Çalışanlar, çalışma saatinin diğer özel bankalar gibi azaltılmamasına tepki gösterdi.
Özel bankalar pazartesi güünden itibaren sabah bir , öğleden sonra da 1 olmak üzere toplam 2 saat daha az çalışacaklar. İlk kez Türkiye İş Bankası’nın başlattığı bu mesai saati azaltımının amacı, hem çalışanı hem de banka müşterisini korumak.
Korona vakalarının 55 bini geçmesi üzerine alınan bu karar, şu ana kadar kamu bankaları tarafından alınmadı.  Eğer son dakika bir karar alınmaz ise kamu bankaları normal mesai saatine devam edecek. Yani sabah saat 09.00’da kapılarını açıp, akşam 18.00’de kapatacak.
ÇALIŞANLARDAN TEPKİ
Kamu bankaları çalışanları  mesai saati azaltımının yapılmamasına tepki gösterdiler.  Covid-19 vakalarından en çok kamu bankaları personellerinin etkilendiğini belirter bir bankacı, ” zaman zaman haftasonu da dahil olmak üzere çalıştık. Geçtiğimiz yıl düşük faiz kampanyaları nedeniyle geç saatlere kadar çalışmak zorunda kaldık. Şu anda da covid vakaları patladı ama biz halen normal mesai saatlerine devam ediyoruz.” diye şikayet ettiler.