Türkiye’den çıkamayan HSBC büyümeyi tercih etti

yazar:

kategori:

Demirbank’ı satın alarak Türkiye pazarına iddialı giren ancak son yıllarda küçülerek Türkiye’den çıkacağı iddia edilen HSBC büyümeyi tercih etti. Banka yeni bir iletişim kapmanyası düzenledi.
HSBC, Türk bankacılık sektörüne 2 bin yılından sonra Demirbank’ı satın alarak giren dünya devi. Ancak Türkiye’de bir dönem büyümeye çalışsa da istediğini bulamayan banka, şube ve personel sayısını azaltarak küçülmeyi tercih etmişti. 
14 ilde sadece 77 şube ile hizmet veren bankanın Türkiye’den çıkacağı da iddia edilmişti. Ancak banka geçtiğimiz hafta tam tersini yaparak büyümenin ilk işareti olarak yeni bir iletişim kampanyası başlattı. Banka, “HSBC Türkiye, ‘Dünyamız Açık’ dediği yeni iletişim kampanyası ile dünyanın dört yanında hizmet veren bir banka olarak değişimi bir fırsat olarak görenlere, her zorlukta ilerlemeye inananlara, amaçlarına ulaşmak için hiç vazgeçmeyenlere sesleniyor. “diye açıklama yaptı.
HSBC’nin küresel ağı, birikim yönetimi alanındaki uzmanlığı ve dünyanın her yerinde sunduğu ayrıcalıklı hizmetlerle müşterilerine onların ihtiyaçlarıyla uyumlu bir dünya sunduğunu belirten Şenalp; “Hizmet anlayışımızın odağında müşterilerimiz için değer yaratmak, engelleri birlikte aşarak onlar için yeni fırsatları mümkün kılmak ve böylece müşterilerimizle birlikte büyümek var. Özellikle pandemi döneminde yaşanan zorluklar, hepimizi önümüzü görme anlamında zorladı ve doğal olarak kendimizi sıkışmış hissettik. Bu kampanyanın çıkış noktasında tam da bu yaşadığımız zor sürecin daha iyiye dönüşmemiz ve ilerlememiz için hızlandırılmış bir fırsat olduğuna dair derin inancımız yatıyor” dedi.
 
Kampanya, HSBC Türkiye’nin sunduğu ürün ve hizmet iletişimleriyle yıl boyunca devam edecek. Farklı platformlarda yayına alınacak reklamlarda müşterilerin değişen talep ve ihtiyaçlarına cevap veren, hayatlarını kolaylaştıran, birikimlerini büyüten ve onları hayalleriyle buluşturan ürün ve hizmetler öne çıkarılacak. Bu ayrıcalıklı ürün ve hizmetler arasında, özellikle son dönemde artan ihtiyaçlara paralel olarak, HSBC Mobil ile her yerden yapılabilen yatırım işlemleri, HSBC Premier Miles Kredi Kartı ile hafta sonları yapılan e-ticaret alışverişlerinde %20 indirim ayrıcalığı ve HSBC Modern Hesap’ın hoş geldin faiziyle birikimlerin vadesi bozulmadan değerlendirilmesi yer alıyor. Bunun yanı sıra, sürdürülebilirlik stratejisi kapsamında iklim değişikliğiyle mücadeleyi desteklemeyi öncelikleri arasında belirleyen Banka, doğanın nefesini kendi nefesi kadar önemseyen müşterileri için sunduğu yeni Doğa Dostu Taşıt Kredisi’ne de yeni reklamlarında yer veriyor.