Bankacılığın geldiği son nokta: Camide emekli promosyon Anonsu !

Avrupalı banka emekli promosyon duyrusu için personeline camide anons hedefi verdi. Hedefin ödülü ise Genel Müdür Yardımcısı ile  çay içmek GARANTİ!
 Kampanya..
14 senedir çalışıyor olduğum kurumumda kampanyasız 1 günümüz geçmedi..
Şube kampanyası, bölge kampanyası , banka kampanyası…
Pandemi olması bizimkileri etkilemesi beklenemezdi; etkilemedi.
Geldi “Emekli” kampanyası..
Eğer prime time reklamlarında bankanın reklamı çıktıysa bu bizim yandığımızın resmidir..
Ne olursa olsun, ne zaman olursa olsun , şartlar ne olursa olsun banka bizden o reklamların acısını çıkarır..
Gün içinde ortalama 15 dk. da bir gelen raporlama mailleri , 4 bir koldan gelen aramalar yetmez bölge arar derki sosyal medyanda kampanyayı paylaş. 
Paylaşırsın yetmez. Derki; kamu kurumlarına git emekli olacakların listesini bul, iletişim bilgilerine ulaş, hepsini tek tek ara maaşlarını al.
Listeleri bin bir rica minnet alırsın, bulursun, ulaşırsın bu sefer müşteri derki zaten “pandemi var, ben PTT’den alırım maaşımı sağ ol cocugum“bunu iletirsin bankan derki “git evine imza al evine gidersen seni geri çeviremez! “
Pandemi şartları, covid, sosyal mesafe, maske, ailen, isin, kampanya, müdürün, hiç tanımadığın bir insanın evine gitmek. Hepsi gözünün önünden geçerken aklında bin bir şüphe, endişe. Bana bir şey olursa evdekilere taşırsam vicdan azabı… Yetmez. Derki “muhtara git, kıraathaneye uğra…emeklileri bul, ulaş maaşlarını al” (kolaydı)
Yetti mi hayır! 
Peki en inanılmazına hazır mısınız? 
Benim bankam müdürlerine demiş ki imamlarla konusun “cami” den cemaate kampanyayı anons ettirin! 
(Teyitli olmasa bu kadar aptalca bir şeyi paylaşmaya utanırdım; gerçekten..)
Profesyonellikte burnundan kıl aldırmayan bankamın bölgesi emekli kampanyası için camiden cemaate anons yaptırımına kadar gidebiliyor düşünebiliyor musunuz?
Bu arada camiden emekli kampanyasının anons yapılmadığını düşünmek istiyorum 🙂
Bölgenin dilinde sürekli aynı cümle: “bu kampanya hayat memat meselesi..” aslında bizim için mecaz olmuş (!)
Neden hayat memat meselesinin cevabi aslında ödülünde saklı…
Ödülü ne biliyor musunuz?
GMY ile çay içmek :)))
Şu an sizlere bunları yazarken inanın bana sinirlerim bozuldu ve kahkahalarla gülüyorum…Her şey çok fazla saçma ve anormal değil mi?
Elle. Tutulur bir şey verin bari kestiğiniz primlerden falan?!? GMY ile çay içmek nedir? Yani bu kadar riske girilecek tanımadığımız insanların evine gidip imza almak gibi, bu kadar emek verilecek muhtarlara, kurumlara. Listeler vs. Cay mı yani? Nasıl bir ruh haliniz var sizin, nasıl bir bahşediştir, nasıl bir lütuftur
Plazalarda kendilerini artık dev aynasında da değil böyle garip, bizim anlayamayacağımız bir yerde görüyorlar belli ki. Öyle bir ego! Hakikatten nasıl bir kafadasınız siz??
Dünyanın virüse yenildiği, ülkemizde günde en az bir uçak dolusu insanın yaşamını yitirdiği, ekonominin yerle bir olduğu, günden güne fakirleştiğimiz, sürekli bir şeylerimizi kaybettiğimiz ve yerine koyamadığımız , yarınımızı bile öngöremediğimiz şu karanlık günlerde üst yöneticilerimize akil fikir; sizlere de sabır ve dayanma gücü diliyorum…
Son olarak; 
Allah kimsenin gözünü camiden kampanya anonsu yaptırmayı düşündürecek kadar döndürmesin..
Artık bambaşka bir boyutta olduğumuzun en somut göstergesidir; ibretliktir.
şubeci