Banka şubesi güvende! Ya güvenlik görevlisi?

yazar:

kategori:

Hanife Serter, banka şubelerinin en önemli emektarları Güvenlik Görevlileri’ni yazdı. Onlar bankayı koruyor! Peki banka onları koruyor mu? Taşerona devrettik , o iş bizden çıktı artık!
Hayattaki en temel duygu, insanın doğduğu andan itibaren bilmek istediği en önemli şey “ güvende olmaktır”. Güvende olmak için ise güvenilir insanlarla çevrili olmak  gerekir. Bu duyguya maddi olarak paha biçmeniz gerekse biçemezsiniz.
Tüm malını mülkünü satıp güvenli olmayan ülkelerden daha güvenli ülkelere göçmek için harcayan nice zengin insan vardır . Ülkelerin bütçelerinde  en büyük harcamalar güvenliği sağlayan ordu için yapılan harcamalardır .  Kapınıza en sağlam kilidi takmak , siteye en güvenilir bekçileri almak, caddeleri sokakları kameralarla donatmak için gereken bedeli ödemekten de kaçınmazsınız .
Bir bankaya adım attığınız anda da bu duyguyu sonuna kadar yaşamak istersiniz . Paranızı şubeye teslim ettiğiniz ana kadar fiziksel olarak sonrasındaysa  hesaplarda  değerlendirilirken her türlü hırsızlığa karşı “ güvende” olduğunu bilmek istersiniz . Yani hayatta olduğu gibi bankalarda da “ güvenlik “ çok önemlidir. Ne yazık ki bazı bankalar hem müşterisinin kendisine teslim ettiği parasına hem de çalıştırdığı insanların emeğine  çok düşük değerler biçiyorlar. Güvenlik görevlileri dahil . Yıllardır aynı bankada  gece gündüz yaz kış demeden fedakarca hizmet veren güvenlik görevlilerini hala asgari ücrete mahkum ediyorlar. Taşerona devrettik , o iş bizden çıktı artık diyerek de bu durumdan sıyrılmaya çalışıyorlar .
Her biri bir ev geçindiren , evli olan, çocuğu olan, anne babasına bakan güvenlik görevlisi arkadaşlar sabahtan akşama kadar kapıda, ayakta, yüzlerce insanla yüz yüze dert dinliyor, çözüm buluyor. Fazla mesaileri kısılıyor, asgari ücret ile ev geçindirmeye çalışıyor , derdini anlatacak yer arıyor , o da yok, karşılarındaki kapı duvar.
Bu insanların derdini görmezden gelen yönetimler artık kendine gelmeli. Güvenliklere kendilerini güvende hissettirecek geliri de sosyal hakları da sağlamalı. Onlar bir “ bankanın” güvenlikçisi olma onuru. gururu için bu işe katlanıyorlar ama bıçak kemiğe dayanmış.
Bu konudaki şikayetler son dönemde çok arttı. Paramedya olarak seslerini duyurmamızı istiyorlar, yazmış , duyurmuş olalım. Güvenlikçilerin güvenini geri verin. Onların maddi ve manevi olarak bu güvene ihtiyaçları var, sizleri daha iyi koruyabilmek için…