Türkiye Whatsapp’a rest çekti!

yazar:

kategori:

Rekabet Kurumu, ABD’li sosyal medya şirketi Facebook’a ait Whatsapp’ın veri paylaşımını içeren kullanım koşulları güncellemesinin Türkiye’de hiçbir kullanıcı açısından yürürlüğe girmeyeceğini kuruma bildirdiğini açıkladı.
Rekabet Kurumu, ABD’li sosyal medya şirketi Facebook’a ait Whatsapp’ın veri paylaşımını içeren kullanım koşulları güncellemesinin Türkiye’de hiçbir kullanıcı açısından yürürlüğe girmeyeceğini kuruma bildirdiğini açıkladı. Whatsapp ise güncellemenin Türkiye’yi kapsamayacağına dair kesin bir kararının henüz bulunmadığını duyurdu. Rekabet Kurumu’ndan bugün yapılan açıklamada “Rekabet Kurumu tarafından alınan tedbir kararı ve yapılan incelemeler sonrasında WhatsApp tarafından veri paylaşımını içeren söz konusu güncellemenin, onaylayan kullanıcılar dâhil olmak üzere, Türkiye’deki hiçbir kullanıcı açısından yürürlüğe girmeyeceği tarafımıza bildirilmiştir” denildi.
RK’nın duyurusunun ardından açıklama yapan Whatsapp ise “Güncellemenin Türkiye’yi kapsamayacağına dair kesin bir kararımız henüz bulunmuyor. Atılacak adımlar için ilgili makamlarla görüşmeye devam ediyoruz ve herkes için güvenlik ve gizlilik esaslı iletişim sağlamak konusundaki kararlığımızı koruyoruz” dedi. Güncellemenin Facebook ile veri paylaşımı haklarını genişletmediğinin ve kullanıcıların arkadaşlarına veya ailelerine yolladığı kişisel mesajların gizliliğini etkilemediği bilirtilen açıklamada, “Güncellememizi tüm dünyada kademeli olarak hayata geçirmeye devam ediyoruz. Ayrıca dünya genelinde, güncelleme onayına sunulan kullanıcıların çoğunluğunun güncellemeyi kabul ettiğini belirtmek isteriz” ifadeleri yer aldı.