Nefes kredisinde kamu bankaları önde olacak

yazar:

kategori:

TOBB ile üye oda ve borsaların bankalardaki mevduatlarının faiz ve kâr payı geliri karşılığında, indirimli oranlarda kredi kullandırılması esasına dayanan nefes kredisi 1 Haziran’da başlıyor.
Nefes kredisinin yeni dilimi 1 Haziran’da başlıyor ve faizin yüzde 15 ile 18 arasında olması neredeyse kesinlik kazandı. TOBB ile üye oda ve borsaların bankalardaki mevduatlarının faiz ve kâr payı geliri karşılığında, indirimli oranlarda kredi kullandırılması esasına dayanan nefes kredisinde bu kez kamu bankaları ön planda olacak.
COVID-19’un pandemi olarak ilan edilmesinden sonra ilk uygulanan nefes kredisi, sadece Denizbank aracılığıyla kullandırılmıştı. Aynı dönemde kamu bankaları, 5-10 bin lira olarak belirlenen bireysel kredi kullanımına aracılık etmişler, ilerleyen dönemde sisteme dahil olacakları belirtilmişti. Ancak kamu bankaları sisteme dahil olmadan nefes kredisi uygulamasına son verilmişti. 1 Haziran’dan itibaren başlayacak yeni dönem nefes kredisinde ise başta Ziraat Bankası olmak üzere, diğer kamu bankaları ve kamu katılım bankaları aracılık edecek. Denizbank yanı sıra isteyen özel bankalar da sisteme dahil olacak.