Aşıyı üreteceğiz dedi hissesi yüzde 20 prim yaptı

yazar:

kategori:

Hisseleri borsada yeni işlem gören Türk İlaç, Rus aşısını Türkiye’de üretmek için görüşmeler yaptıklarını açıkladı. Bu açıklama yatırımcısına yüzde 20 kazandırdı.
Türk İlaç, Sputnik Light aşısı ile Çumakov Merkezi’nin geliştirdiği KoviVak koronavirüs aşısını Türkiye’de üretmek için görüşme halinde olduklarını açıkladı. 
Bu haberden hemen sonra pazartesi günü ilk seansta hisse senedi tavan oldu. Senet salı seansında da tavandan işlem gördü. Senet iki günde yüzde 20 prim yaptı.
Şirket açıklaması:
” Sputnik’e demeç veren Battal, “Kovid-19 aşılarının üretimi şu anda çok önemli bir konu. Rus partnerlerle bunun üzerinde çalışabileceğimiz için çok gururluyuz. Görüşmelerin ana hedefinde, Sputnik Light aşısı ile Devlet Çumakov Enstitüsü tarafından geliştirilen ve Rusya’da tescil edilen üçüncü aşı olan KoviVak yer aldı” dedi.
Görüşmelerin hızlı ilerleyeceğini umduklarını ve düşündüklerini kaydeden Battal, “İyi bir başlangıç yaptık ve sözleşmeyi çok yakında, belki bir ay içinde imzalayacağımızı umuyoruz” ifadelerini kullandı.