Anneleri ağlatan o mektup!

yazar:

kategori:

Avrupa sermayeli dev bankanın binlerce çalışanının posta kutusuna düşen bir istifa maili sektörde yaşanan büyük bir dramı gözler önüne serdi. İşte o mail:
Türkiye’nin en önemli ailelerinden birine ait iken, yüzde 100 yabancı kontrolüne geçen bankanın binlerce çalışanının elektronik posta kutusuna ilginç bir veda maili düştü.
İlk bakışta sıradan bir veda maili olarak görülen bu mektup, aslında evde çalışan binlerce annenin yaşadığı büyük dramı anlatıyordu.
İşte bankacı anneleri ağlatan o mail:
2013 yılında dahil olduğum bankamda bugün son çalışma günümü tamamladım. Ancak gün geldi ki, yaptığım işi sorgularken zorlanmaya, mutsuz olmaya başladım. Sebeplerinden bahsetmeme sanırım gerek yoktur, kaldıramıyacağım noktaya geldiğinde de kanserli hücre büyümeden kesip atmaya karar verdim.
8 yıl içinde bana emek eden yöneticilerim ve sistem bize ne kadar satış adı altında birbirimize kırdırmaya çalışsa da bunun altında ezilmeyen şube çalıma arkadaşlarım ile dostluğum baki kalarak ayrılmanın mutluluğu içindeyim.
Tanışma fırsatı bulduğum ya da bulamadığım sizlere hayatınızda sağlık ve başarılar diliyorum. Hepinizin gönlünden geçen neyse o olsun. 
Ama en çok da pandemi döneminde tercihi olmadığı halde eve gönderilip, whatsapp grupları ve mail yolu ile gelen satış taleplerini karşılamaya çalışırken, çocuğunu yedirmeye veya uyutmaya çalışan, online dersi ile ilgilenen, aynı zamanda evinin eksiklerine yetişmeye çalışan, gün sonunda ise nasılsın diye sorulmadan büyük puntolarla neden dakika tutturmayıp satışsız geçtiğinin hesabını veren, karnına ağrılar girip eve stresini yansıtmamaya çalışan anne arkadaşlarıma huzurlu bir ömür diliyorum.
Ben minik şehrimde sayaçsız, kendimce huzurlu bir hayata başylıyorum. Umarım hakkımda hayırlısı olur!
Mutlu kalın!