Ziraat Bankası çiftçiyi, Halkbank ise esnafı terk etti!

yazar:

kategori:

Ziraat ve Halk Bankası ile ilgili iddia! Emekli genel müdür yardımcısı Ziraat Bankası’nın çiftçiye, Halk Bankası’nın da esnafa artık daha az kredi verdiğini açıkladı.
Prof.Şenol Babuşcu, Ziraat Bankası’nın eski genel müdür yardımcısı. Babuşçu bir dönem de Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi olarak görev yapmıştı. Halen Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı olan Prof.Şenol Babuşcu, ilginç bir veri açıkladı.
Babuşçu, “ZİRAAT BANKASI’NIN TARIMA KULLANDIRDIĞI KREDİLER İLE HALKBANK’IN ESNAF VE SANATKARA KULLANDIRDIĞI KREDİLERİN TOPLAM KREDİLER İÇİNDEKİ PAYI AZALIYOR”dedi.
Prof.Babuşçu’nun açıkladığı tabloya göre, kamu bankalarında ihtisas kredilerinin toplam krediler içindeki payları  her yıl sürekli düştü.
Öyle ki, Ziraat Bankası’nın 2005 yılında yüzde 37.2 olan  tarımsal kredileri  geçen yıl tüm krediler içindeki payı yüzde 15.1’e düştü. 
En fazla düşüş ise Halk Bankası’nın esnafa desteğinde görüldü. 2005 yılında verdiği tüm kredilerin yüzde 44’ü esnafa giderken, geçen yıl bu rakam yüzde 16’ya kadar geriledi.