FED’den beklenen açıklama geldi altın düşüyor dolar yükseliyor

yazar:

kategori:

Fed faiz değiştirmedi, 2023 sonuna kadar iki faiz artışı öngördü.  Bu haber altının düşmesine doların ise değer kazanmasına neden oldu.
ABD Merkez Bankası (Fed), federal fonlama faizinde değişiklik yapmadı.
Fed, Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) Haziran ayı toplantısının ardından beklentilere paralel olarak federal fonlama faizini değiştirmeyerek oy birliği ile yüzde 0-0.25 aralığında sabit bıraktı.
Fed yetkilileri faizi sabit tuttu ancak 2023’ün sonuna kadar iki artış beklediklerinin sinyalini verdi ve ekonomi toparlanırken yükseliş tarihini öne çekti ve İst,hdam ve enflasyonda önemli ilerleme kaydedilene kadar aylık 120 milyar dolarlık varlık alımlarına devam etme sözü verdi.
Federal Açık Piyasa Komitesi, iki günlük politika toplantısının ardından yayımladığı bildiride aşılarda kaydedilen ilerlemenin ABD’de Kovid-19’un yayılmasını azalttığını belirtirken “Bu ilerleme ve güçlü politika desteği ile ekonomik faaliyet ve istihdam göstergeleri güçlendi” ifadeleri kullanıldı.
ALTIN DÜŞTÜ
FED beklentisiyle bir kaç gündür düşüş yaşayan altın açıklamalardan hemen sonra düşüşünü hızlandırdı. Altının onsu 1.840 doların altına geriledi. 
DOLAR 8.600 TL
Öte yandan FED’in faiz artışı beklentisi doların Türk lirası karşısında değer kazanmasına neden oldu. Dolar dün 8.300 TL’ye kadar gerilerken, bu akşam saat 21.26 itibariyle yeniden 8.600 TL’nin üzerine çıktı.