Aşı olmayan bankacılar işten mi atılacak?

yazar:

kategori:

QNB Finansbank’ın aşı olmayan personeli şube ve banka binalarına almama düşüncesi tartışmalara neden oldu. aşı olmayanlar işten atılacak iddiaları üzerine bankanın Genel Müdürü Temel Güzeloğlu bir mail daha attı.
QNB Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu’nun tüm personeli aşı yaptırmaya devet mailinde kullandığı dil tartışma konusu oldu. Başta Eşki Sözlük olmak üzere çeşitli sosyal medya gibi platformlarda tartışıldı. QNB  Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu ise bir açıklama daha yapmak zorunda kaldı.
İlk kez ParaMedya.com.tr‘nin  gündeme getirdiği elektronik posta bazı bankacılar tarafından tepki ile karşılandı. Bazı bankacıların, “aşı olmayan kovulacak mı?”sorularının yoğunlaşması üzerine Bankanın Genel Müdürü Temel Güzeloğlu bir mail daha attı.
Temel Güzeloğlu yeni elektronik postasında aşı olmayanların işten atılması ile ilgili iddia ve yanlış anlaşılmalara şu şekilde yanıt verdi:
“Sabahki mesajım üzerine bana e-mail veya whatsapp’dan yazan arkadaşlarım oldu., Mesaj için teşekkür edenler de var, “mesajın yanlış anlaşıldı” diyenler de var, direkt yanlış anlayanlar da..
Ben şunu diyorum: “Aşınızı olun. Olmazsanız pandemi sürecinde binalarımıza dönüş yaparken aşısı olmayanları binalara almamayı düşünüyoruz.”
İşten çıkaracağız vb demiyorum. Belki evden çalışmaya devak ederler, belki aşı olmayanların ofislerini ayırırız, ama aşı olanlarla olmayanları bir araya getirmeyiz.Henüz bunlar belli degil.
Ama pandemi sürecinde hiç kimsenin diğer çalışma arkadaşlarını enfekte etme lüksü olmadığını altını çiziyorum.”