Bankacılıkta kronik yalancılar

Evla Fazlı bankacılık sektörünün kronik yalancı yöneticileri  anlatıyor: Yaptıklarınızın yetersiz olduğu ile başlarlar hep cümlelerine!
Eskilerden beri aşina olduğumuz ‘şiddet’ kelimesini günümüzde daha sık duyar olduk.
Kadına şiddet, aile içi şiddet,  trafikte şiddet en çok duyduklarımız…
Bir de daha çok sessiz kalınılan bir çeşidi var şiddetin.
Farkettirmeden usul usul her gün sanki işinizin bir parçasıymış gibi hissettiğiniz, rutininizin bu olduğunu düşündüğünüz..
Diğerlerinden ayrıldığı noktanın; fiziksel olmayıp, duygusal saldırı şeklinde olanı.
Açık açık iş yerinizde uygulanan, sizin işinizi kaybetme korkunuzdan sonuna kadar faydalanan, psikopatça maruz kaldığınız mobbingin her türlüsü şiddettir.
Yöneticinin niyeti kötüyse, kendi kişisel çıkarları için doğrudan sizin özgüveninizle oynar. Kendinizi değersiz hissetmeniz için sizi duygusal çöküntüye uğratmak adına her şeyi yaparlar.
Kronik yalancılardır hepsi…
Yaptıklarınızın yetersiz olduğu ile başlarlar hep cümlelerine.
Onlara göre attığınız her adımda hatalısınızdır.
Sonrasında da inisiyatif alamadığınız ve bir işe yaramadığınızı düşünmeniz üzerine psikolojik baskılarına devam ederler.
Ama sorarsanız bu tipler; ‘Biz bir takımız. Birimiz hepimiz, HEPİNİZ BENİM için’ mantığında devam ederler kurum içindeki yükselişlerine..
Psikolojik baskı insanların verimini düşürür ya da başarısız olmanıza neden olan ortamı hazırlarlar size.
Mobbingci kişilerin enerjinizi almasına izin vermeyin.
Kariyerinizi, geleceğinizi tehdit altında hissettiğinizde size bu şiddeti uygulayanlara ayna olarak, gerektiğinde onlar gibi davranıp onları geri püskürterek sizden birkaç adım geri durmalarını sağlamayı deneyin.
İyice dozunu arttırmış kişiler içinde yasal yollara başvurup, bazı yaptırımlara o kişi ya da kurumu maruz bırakırsanız iki türlü kaybetmenin en keyiflisini tatmış olursunuz.
Size yapılan eziyet için illaki bulunduğunuz ortamdan tekme tokat atılmanız gerekmiyor.
Adını ister duygusal şiddet, ister psikolojik baskı ya da mobbing koyun fark etmez, bu tamamen yıpratma/ yıldırma politikasıdır.
Uğradığınız mobbing karşısında eğer, görmezden gelme yetinizi ve sabrınızı geliştiremezseniz şiddet mağduru ya da mobbingzede olur kalırsınız.
Mobbing sapkınlıktır…
Mobbinge uğradığınızı her mobbingcinin kullandığı klasik cümlelerden anlarsınız.
İlk iş görüşmenizde;
• Çocuk yapacak mısın?
• Evlenmeyi düşünüyor musun? Diye ahlaksızca sormaya cüret ederler mesela…
Çalışmaya başladığınızda da sorular yerini cümlelere bırakır.
• Yukarıdan söylediler/ istediler
• Şimdi yukarıdan aradılar acilmiş
• Eğer bu işi yapamıyorsanız, dışar
ıda sıraya girmiş bekleyen çok kişi var…
Evet! Bir bakın…
Baktığınız zaman sizin de gördüğünüz, kapıda sıra olmuş bekleyen çok kişi var ama hiçbiri sizin yerinize oturmaya hevesli oldukları için sırada değiller.
Sırada bekleme nedenleri sizin mobbingcinin sizden istediklerini yapmaktan onların taleplerini yapmaya vakit ayıramamanız kaynaklı.
Hep boş atıp dolu tutma çabalarından bu yapılanlar, söylenenler.
Kendine özgüveni olmayan, bir şekilde bulunduğu yerdeki güce erişmiş ve o güçle aklı başından gitmiş olan kişilerin hayatınızı cehenneme çevirmesine izin vermeyin.
Mobbing ŞİDDETTİR...
Ancak siz DUR! diyebilirseniz durur…