Inveo, yatırım bankası kuruluşu için BDDK’ya başvurdu

yazar:

kategori:

Gedik Grubu’nun bir iştiraki olarak kurulması planlanan Inveo yatırım bankası için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na resmi başvuru yapıldı.
Inveo yatırım bankası için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na resmi başvuru yapıldı.
Yapılan yazılı açıklamaya göre bankanın sermayesinin %74,99’luk kısmı Inveo Yatırım Holding A.Ş.’ye, %25’lik kısmı ise Gedik Yatırım Menkul Değerler’e ait olacak.
Geri kalan hisseler ise grup şirketlerinden Inveo Portföy Yönetimi, Gedik Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Topaç ve CEO’su Onur Topaç arasında paylaşılacak.
Yatırım bankası kuruluş çalışmaları hakkında Inveo Yatırım Holding adına açıklama yapan Gedik Yatırım’ın CEO’su Onur Topaç: “Sermaye piyasalarındaki 30 yıllık deneyimimizi bir üst seviyeye çıkartmak ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu yatırımların finansmanına katkı sağlamak için bir yatırım bankası kurmak istediğimizi açıklamış ve bunun için bir danışma kurulu oluşturmuştuk. Bu yolculukta geldiğimiz kritik bir aşama olarak BDDK banka kuruluş başvuru sürecimizi tamamlamış durumdayız. Yıllardır ülkemizdeki güvenli yatırım ortamı ve yatırımcılarımızın bizlere duyduğu güven ile güçlendirdiğimiz sermayemizi, sermaye ve para piyasalarındaki işleyişe olan hakimiyetimizi kurulacak olan bankaya aktaracağız. Uluslararası piyasalardaki tecrübelerimizi ve yabancı yatırımcılarla kuvvetli ilişkilerimizi yine ülkemizin ve şirketlerimizin sürdürülebilir büyümesi ve kalkınması yönünde kullanmak üzere kullanacağız. Banka kuruluşu konusunda motivasyonumuz oldukça yüksek ve büyük heyecan duyuyoruz. Globalde yükselen finansal trendler ve finans dünyasında ileri teknolojik imkanların kullanımının yoğunlaştığı bir dönemde, yeni nesil yatırım bankamızın sektördeki konumlanmasında finansal teknolojiler ana rehberimiz olacak. Finansal hizmetlere nitelikli değer sağlamak, ülkemizdeki güçlü bankacılık sistemi ve geleneksel yatırım bankacılığı iş modellerini bir üst seviyeye taşımak vizyonuyla çıktığımız bu yolda, sektöre öncülük etmek ana hedefimiz olacak.  Geçtiğimiz aylarda açıkladığımız vizyonumuz doğrultusunda, kuruluş aşamasında olan yatırım bankamıza, ülkemizde yatırım bankası ve finansal teknoloji şirketleri denilince akla gelen ilk isim olan Dr. Önder Halisdemir liderlik edecek. Danışma Kurulumuzun destekleri ile birlikte Önder Halisdemir, bankamızın konumunu netleştirmek ve iş planlarını oluşturmak üzere ekibiyle yoğun çalışmalarına başladı. Önümüzdeki süreçte yürütülen faaliyetler ve planlamalar ile ilgili detayları duyurmaya devam edeceğiz.”