Akbank’tan 9 saat sonra açıklama

yazar:

kategori:

Türkiye’nin en fazla ödül alan bankası olan Akbank’tan çöken sistemi ile ilgili 9 saat sonra açıklama geldi.
Başta dijital mükemmellik ödülü olmak üzüre her yıl onlarca ödül alan Akbank, yaklaşık 10 saattir bankacılık hizmeti veremiyor. Bankanın  sistemi sabah saat 07.00 itibariyle çökmesine ve milyonlarca müşterisinin mağdur olmasına rağmen açıklama ancak saat 15.40 surlarında geldi. 
Banka açıklamayı KAP yerine sosyal medya hesabından yaptı.
Sosyal medya hesabından şu açıklama yapıldı:
“Bugün bankamız sistemlerinde yaşanan yavaşlama ve kesintilerin siber saldırı nedeniyle olduğuna dair kamuoyuna yansıyan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bankamızın hiç bir güvenlik sorunu bulunmamaktadır. Problemin giderilmesi için ilgili birimlerimiz çalışmaktadır.”
PERSONELE DE GEÇ BİLDİRİM
Öte yandan sistem kesintisi en çok Akbank şubelerinde kaosa neden oldu. Kredi kartı çalışmayan, havale yapamayan ve tüm bankacılık işlemleri aksayan Akbank müşterileri önce çağrı merkezine yüklendiler. aşırı yüklenmeden dolayı bankanın çağrı sistemi yeterince hizmet veremedi. Müşteriler bunun üzerine şubelere akın ettiler.
Banka müşterilerle büyük sorun yaşayan şube perfoneline ancak saat 15.30 surlarında bilgilendirme maili attı. Bu mailde de sorunun sistem olduğu belirtildi.