Sorunlu sektörün ilk halka arzı

yazar:

kategori:

Son bir kaç yıldır büyük sıkıntıların yaşandığı Filo kiralama sektörünün ilk halka arzı başladı. Escar’ın, şirket paylarının yaklaşık yüzde 20’sinin halka arz ediliyor.
Borsa’da Satış yöntemiyle eşit dağıtım şeklinde talep toplamaya çıkacak şirketin halka arz fiyatı 15,00 TL olarak belirlendi. Sermaye artırımı ve ortak satış yöntemiyle gerçekleştirilecek halka arzdan elde edilecek gelirin yüzde 70’i şirketin büyüme hedeflerine bağlı olarak filonun geliştirilmesi için, kalan kısmı ise finansal borçların ödenmesi ve işletme sermayesinin güçlendirilmesi için kullanılacak. İnfo Yatırım liderliğinde “En iyi gayret aracılığı” ile gerçekleştirilecek halka arzda, Borsa’da “Sabit fiyatla talep toplama ve satış” yöntemi uygulanacak. Şirket tarafından bir yıl, ortaklar tarafından ise 6 ay satmama taahhüdünün uygulanacağı halka arzda geri alım taahhüdü de veriliyor. Şirket, dağıtılabilir karının nakit ve bedelsiz pay olarak dağıtılmasını da öngörüyor.
SEKTÖR SORUNLU
Koronavirüs salgını, araç kiralama sektörüne ağır darbe vurdu. En büyük iş kaybı %95 ile havalimanı ofislerinde oldu. En az daralma ise düşük faiz ve toplu taşımadan kaçışın etkisiyle oprasyonel kiralamada yaşandı. Bu nedenle sektör sorunlu olarak nitelendiriliyor.