Bankacılık sektörünün Akbank endişesi

yazar:

kategori:

Akbank’ın iki gündür sistem sorunu nedeniyle hizmet verememesi, rakibi olan bankaları da endişelendirdi.
Sadece Avrupa’nın değil dünyanın de en güçlü bankacılık sistemine sahip olan Türkiye’de bir banka iki gündür sistem hatası nedeniyle hizmet veremiyor. Tüm bankacılık sisteminin birbirine bağlı olması, Akbank’ta yaşanan kesintinin diğer bankalarda da endişeye neden oldu.
Paramedya.com.tr’ye konuşan üst düzey bir banka yetkilisi, söz konusu bankada yaşanan kesintiyi endişe ile izlediklerini söyledi. Üst düzey yetkili, “Türk bankacılık sistemi hem teknik olarak hem de sermaye olarak çok güçlü. Bugüne kadar Türkiye bununla hep haklı bir gururu duydu. Ancak 5 büyük bankadan biri olan kurumun 30 saate yakındır sistem sorunu olarak hizmet verememesi bizi endişelendiriyor. Bu olay Türkiye’nin milyar dolarlık yatırımı olan dijital bankacılığın sorgulanmasına neden olacaktır. Bankanın daha şeffaf ve bilgilendirici açıklama yapması gerekiyor” diye konuştu.
EN İYİ DİJİTAL BANKA
Dünyanın saygın finans yayın gruplarından Euromoney’nin “Awards for Excellence 2019 – Mükemmellik Ödülleri 2019” kapsamında Akbank “Dünyanın En İyi Dijital Bankası” seçilmişti. Akbank aynı zamanda “Orta ve Doğu Avrupa’nın En İyi Dijital Bankası” unvanını da aldı.