Akbank teknoloji biriminin başında önemli bir isim

yazar:

kategori:

İki gündür sistem göçmesi nedeniyle hizmet veremeyen Akbank’ın Teknoloji ve Operasyon biriminin başında teknoloji alanında ödüllü bir isim olan Dr.İlker Altıntaş’ın olduğu öğrenildi.
Akbank’ta dün sabah 07.00’de başlayan sistem arızası bugün saat 14.30 itibariyle halen sürüyor. Akbank sorunun çözümü için yurtdışından bir ekibi Türkiye’ye davet etti. Sistem sorununun ana bilgisayardan kaynaklandığı belirtiliyor. 
Akbank’a yönelik teknolojik eleştirilere yanıt veren bir üst düzey yetkilisi, bunun asılsız ve haksız olduğunu öne sürdü. Bankanın daha önce aldığı En İyi Dijital Banka ödülünün yanı sıra, Teknoloji ve Operasyon biriminin başında çok önemli bir isim olan Dr.İlker Altıntaş’ın alanında en iyi isimlerden biri olduğu bildirdi. Dr.İlker Altıntaş’ın  en son Teknoloji liderlerinin şirketleri içinde gerçekleştirdiği, başarılı dijital dönüşüm projelerinin onurlandırıldığı CIO Ödülü’nü Akbank adına aldığı da belirtildi.
İLKER ALTINTAŞ KİMDİR?
İlker Altıntaş, Akbank’a Mart 2012’de BT Kurumsal Mimari Yönetimi Müdürü olarak katılmış ve 2012-2016 yılları arasında BT Mimari ve Temel Bankacılık Bölüm Başkanlığı görevini yürütmüştür. Ocak 2017 tarihinden bu yana Teknoloji ve Operasyon’dan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Akbank’a katılmadan önce, teknoloji şirketlerinde finans ve bankacılık alanında yöneticilik ve mühendislik direktörlüğü yapmıştır. İlker Altıntaş Akbank İştiraklerinden AkÖde Yönetim Kurulu Üyesi’dir. ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği mezunudur ve aynı bölümden Yazılım Mühendisliği Doktorasına sahiptir. Ayrıca Sabancı Üniversitesi Executive MBA derecesi vardır. Uluslararası konferans ve dergilerde yayınlanmış çok sayıda bilimsel ve teknik makalesi vardır ve çeşitli ulusal/uluslararası konferanslarda program komitesi üyesidir.​