Merkez’i rahatlatacak döviz! 6.5 milyar dolar geliyor

yazar:

kategori:

IMF, Covid 19 salgının üye ülkelerin rezervlerinde yarattığı erimeleri gidermek, rezervleri takviye etmek amacıyla Ağustos ayında 650 milyar Dolar dağıtacak. Bunun 6.5 milyar doları Türkiye’ye geliyor.
Döviz revervi yaklaşık 40 milyar doar ekside olan Türkiye’yi rahatlatacak para Ağustos ayında geliyor. IMF, Covid 19 salgının üye ülkelerin rezervlerinde yarattığı erimeleri gidermek, rezervleri takviye etmek amacıyla Ağustos ayında 650 milyar Dolar dağıtacak. Bu paranın yaklaşık 6.5 milyar doları Türkiye’ye gelecek.
Konu ilgili bilgi veren ekonomist Mahfi Eğilmez, “Ağustos bitmeden IMF tarafından Merkez Bankası’nın rezervlerine 6,4 milyar Dolar eklenecek.”dedi.
Eğilmez’e göre, Özel Çekme Hakları (Special Drawing Rights – SDR)  1969 yılında kuruldu. Üye ülkelerin rezerv pozisyonlarını desteklemek amacıyla,  IMF tarafından yaratılmış olan uluslararası bir rezerv olduğu belirtiliyor.
İMF KIZDI BORÇ ALMADI
Mahfi Eğilmez, yazısında ilginç bir iddiada da bulundu. İMF’nin borç alması ile ilgili olarak şunları yazdı:
“Aslında o doğru yani IMF, küresel krizde kaynakları yetmeyince birçok ülke gibi bizden de borç istedi, biz de veririz dedik, fakat hep yaptığımız gibi bu konuyu iç siyasete malzeme yaptık ve IMF, herkesten borç aldığı halde bizden almadı.”