6.9 milyar dolarlık takla!

yazar:

kategori:

Türkiye tarihinin en büyük borç erteleme  anlaşmasını  İstanbul Hava Limanı işletmecisi İGA yaparken, Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı bankacı Kerim Rota, ” Biz buna takla attırmak” diyoruz dedi.
İstanbul Havalimanı’nın işletmecisi İGA Havalimanı, 5,8 milyar euro (6,9 milyar dolar) borcunu mevcut kreditörlerle yaptığı görüşmeler sonucunda refinanse etti. Burada kullanılan refinansman kelimesi kısa sürede google da en çok arananlar arasına girdi. Bankacılar ve ekonomistler tarafından ” önceden alınmış ve yeni koşullarda avantajını kaybetmiş olan kredi için yeni ve daha avantajlı koşullara sahip bir kredi çekilerek eski kredinin kapatılması işlemi” olarak tanımlanırken, Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı bankacı Kerim Rota’dan ilginç bir tanımlama geldi.
Kerim Rota, twitter hesabından “Bankacılar medyaya “refinansman” der ama kendi aralarındaki adı “krediye takla attırmak”tır. “Türkiye tarihinin en büyük taklasına imza attı” diye okuyabilirsiniz.” diye açıklama yaptı.