Evet! Dışarda hayat varmış!

3 bankada 5+5+4 yıl olmak üzere toplam 14 yıl kobi bankacılığında çalıştıktan sonra yeni bir hayata başlayan bankacının hikayesi…
Son iki yıldır yoğun şekilde zaman ayırdığım, emek verdiğim Paramedya İnstagram sayfamızın takipçilerinden birinin bir süre önce bana ilettiği  bu samimi  mesajı paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Bazen soruyorlar ; “siz bu işten ne kazanıyorsunuz ?” diye…Hayatlara böylesine güzel dokunmaktan daha büyük bir kazanç henüz bilmiyorum. 14.000’den fazla takipçimize teşekkür ve sevgilerimle .
“ Merhaba,çok uzun zamandır size yazmayı düşündüm istedim ama bir türlü yazamadım.dün bir arkadaşın ‘dışarıda hayat var mı?’ diye sorduğu mesajı görünce artık yazma zamanı dedim.
3 bankada 5+5+4 yıl olmak üzere toplam 14 yıl kobi bankacılığında çalıştım. 2 ay önce ikale ile bankadan ayrıldım. O noktaya nasıl geldiğim klasik banka bölge yönetimi performansı. Hep kendi halimde olduğum ve sadece işimi yapıp ‘çakma’ herhangi bir satış yapmadığımdan son çalıştığım kurumda pek ‘itibar’ görmedim. Beni isteğim olmadan 13 ay evden çalıştırdılar evde tek başıma yaşıyordum baskı o kadar fazlaydı ki geceleri uyuyamıyordum tekrar tekrar sizin yayınları izliyordum.
İşin açıkcası ayrılma sürecim öncesi sizin yayınlarınızı tekrar tekrar izleyip bankadan sonra hayat kuranlardan ilham alırdım ve moral bulurdum ve hep bir gün ben de ayrılırsam benim gibi bu halde olanlara umut vermek isterim diye düşünürdüm. O kadar umutsuz,yorgun,kırgın zamanlarımda yanımda oldunuz ki siz bilmeseniz bile ben size hep teşekkür ettim. Çok bunaldığım zamanlarda aileme bile anlatamazken siz vardınız. Hatta çok iyi hatırlıyorum “bankadan ayrıldığınızı çevrenize nasıl söylediniz?” diye anket yapmıştınız. Ben nasıl söylerim ne tepki verirler diye günlerce düşünmüştüm. Valla çok kolay söyleniyormuş,  çok da dert etmiyormuş ailen çevren bunu da gördüm.

Benim için dışarda hayat nasıl ?
Üst üste performans notu düşürmeleri vs ile onların sonsuz ‘desteği’ ile haklarımı aldım. Çalışırken en çok sorduğum soruydu; “dışarda hayat var mı?” sorusu. Evet şu an düzenli işim yok,işin açıkcası henüz iş de aramıyorum ne yapmak istediğime karar vermek için kendime zaman tanıdım. B planım hazırdı ve onu aktifleştirmeye başladım hali hazırda B planım sayesinde en azından kiramı ödeyebiliyorum. Dışarda hayat var mı sorusuna gelecek olursam… DIŞARIDA HAYAT VAR! Sabah huzurla uyanmak diye bir şey var..
Yediğin yemekten içtiğin sudan, eline telefonu alınca “bilmem kim mesaj yazmış mı?” diye gerilmeden ekrana bakma rahatlığı var. Bu rahatlığı sağlayan B planı konusu biraz. Ve gerçekten B planı önemli. Ben son 4 yıldır hobi olarak daha doğrusu sağlığımı kaybetme noktasına geldiğim an başladığım alanda ilerliyorum. İnsanın sevdiği şeyi başkalarıyla paylaşınca yaşadığı ve mutluluğu,huzuru ay sonu yatacak ‘düzenli’ maaşa yeğlediğini bizzat yaşayarak görüyorum. Bu mesajı görenler haklarını almış tuzu kuru konuşuyor diye düşünmesinler,tuzum kuru değil sadece kendime inanıyorum. Yıllarca başkalarına para kazandırmak için çalışmış biri olarak kendime bir lokma ekmek bolca huzur kazandırabileceğime olan inancım var.Başkalarının parasına para kattıysam sağlığım olduğu sürece her şekilde kendimi de mutlu ederim diye bakıyorum. Umutsuz olmasın hiç kimse.. bu koşullarda bankacılık yapıyorsanız emin olun her şeyi yaparsınız. Umut daima..
Ben şu an B planı olarak yoga hocalığı yapıyorum.çocuk yogası,hamile yogası, yetişkinler için yoga olmak üzere bir çok alanda dersler veriyorum. Bu alanda mı devam edeceğim yada başka iş yapacak mıyım bilmiyorum acele etmiyorum. Aileme ait bahçelerimizde tarım yapıyorum kendime yeni alanlar açıyorum. Bir gün siz de isterseniz sizinle canlı yayın da yaparım. Kimsenin umutsuz olmasını istemiyorum. Bu meslek bizlerin yaşama olan umudunu bitiriyor oysa dışarda gerçekten hayat var. Ve sizler dışarda hayat olduğunu o kadar güzel gösteriyorsunuz ki size sonsuz teşekkürler.”
Bir Paramedya Dostu