Halkbank’ın karı yüzde 93 düştü

yazar:

kategori:

 Halkbank’ın toplam net karı, hem çeyrek bazında, hem de altı aylık bazda bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 93 oranında düştü.
Halk Bankası Q2’de 63.9 milyon Türk Lirası net kâr elde etti, banka geçen yıl aynı dönem 950.1 milyon TL kâr elde etmişti. 2020’nin ikinci çeyreğinde 5.34 milyar TL net faiz geliri elde eden bankanın bu yıl aynı çeyrekte net faiz geliri 1.08 milyar TL’ye geriledi.
İkinci çeyrek finansalları ile ilgili açıklama yapan Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, “Halkbank olarak bu dönemde toplam kredilerimizi yüzde 14,7 artışla 598,9 milyar TL’ye yükselterek, reel sektörün finansmana erişimine güçlü şekilde destek vermeyi sürdürdük” diye konuştu.  
Bu dönemde mevduat sahiplerinin Halkbank’a büyük ilgi gösterdiğine dikkat çeken Osman Arslan, “Toplam mevduatımızı yüzde 26,8 büyütme başarısı göstererek 507,3 milyar TL seviyesine getirdik ve aktif büyüklüğümüzü de yüzde 20,3 artışla 716,5 milyar TL’ye taşıyarak Türkiye finans sektörüne yön veren öncü kurumlardan biri olma misyonumuzu sürdürdük” açıklamasını yaptı.