Hedef baskısı bölge müdürünü de bozdu!

yazar:

kategori:

Bankacılık sektöründe hedef baskısı şube personelinden sonra bölge yöneticilerine de yapılmaya başlandı. Hedef baskısı yerli sermayeli özel bankanın bölge müdürünün psikolojisini bozdu!
 
Mobbing insanlık suçu. Bankacılık sektöründe yaygın olarak görülen psikolojik taciz bu kez banka üst yönetimlerinde görülmeye başladı.
Türkiye’nin en büyük yerli sermayeli bankalarından birinde hedef baskısının bölge Trakya bölge müdürünün psikolojisini bozduğu konuşuluyor. Daha önce mülayim ve kendi halinde bir adam olarak tanınan bölge müdürü birkaç ay önce alkol bağımlısı bölge müdürünün istifasıyla bu göreve atanmıştı.
YAZIK OLDU MÜDÜRE
Göreve başladığı ilk haftalar oldukça insancıl bir çalışma ortamı sağlayan yeni bölge müdürünün psikolojisinin yaz izinlerinin başlaması ile bozulduğu öne sürülüyor. İnsan Kaynakları’nın da zorunlu tuttuğu izinler satışları düşürünce, bölge müdürü üzerinde baskılar arttı.
İşte her şey bundan sonra başladı.
Önce tüm personelin izinini iptal eden bölge müdürü, daha sonra  insan kaynaklarından gelen “sen ne yapıyorsun”fırçasından sonra bu işi şube müdürlerine havale etmiş.  Ateşi kendi eliyle değil de maşa ile tutmak isteyen bölge müdürü “olur da ses kaydı yapılır” düşüncesi ile video konferansları da şube müdürleriyle yapmaya başlamış.
“Bu hedefler tutmadan izin-mizin yok. Personelinize sahip çıkın” fırçası da başarılı olmayınca bu kez şube müdürlerine sabah 09.00 akşam 17.00’de olmak üzere iki kez “ne yaptınız” video konferansı düzenlemeye başlamış.
Zaman zaman tırnaklarını yediği görülen bölge müdürünün” sık sık bunlar yatıyor… Bunlar tembel… Çalışmıyorlar. Bunların tamamını kovmak lazım ” sözlerini kendi kendine söylendiği öne sürülüyor.