Fed tutanakları varlık alımlarının azaltılmasının sinyalini verdi

yazar:

kategori:

FED tutanaklarından varlık azaltım sinyali alındı. Fed’in hedeflerini karşılamasının ardından bu yıl düşürülmesinin muhtemel olduğunu ortaya çıktı.
ABD Merkez Bankası (Fed), Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) 27-28 Temmuz’da düzenlenen toplantısına ilişkin tutanakları yayımladı.
Politika faizinin yüzde 0-0,25 aralığında sabit tutulduğu son toplantının tutanakları, Fed yetkililerinin temmuz ayı toplantısında varlık alımlarını azaltma zamanlamasını ve mekanizmalarını tartıştığını gösterdi.
Fed’in varlık alımlarını bu yıl içinde azaltmaya başlama hazırlıkları üzerinde düşündüğünü ortaya koyan tutanaklarda, tüm üyelerin aralık ayından bu yana ekonominin Komitenin maksimum istihdam ve fiyat istikrarı hedefleri doğrultusunda ilerleme kaydettiğinde hemfikir olduğu ancak üyelerin çoğunun maksimum istihdam hedefinde “önemli ölçüde ilerleme” standardının henüz karşılanmadığına karar verdiği aktarıldı.
Tutanaklarda, çoğu üyenin fiyat istikrarı hedefinde ise “önemli ölçüde ilerleme” standardına ulaşıldığını belirttiği kaydedildi.