Otomobil alacakların gözü BDDK’da!

yazar:

kategori:

ÖTV matrah güncellemesi otomobil satışlarına sınırlı etki yaparken, otomotivciler piyasaya asıl canlılığı getireceğine inandıkları kredi ve taksit düzenlemesi için BDDK’yı ziyaret etti.
Türkiye’de otomobil satışları beklenen düzeyde olmaması nedeniyle yeniden taksit düzenlenmesi isteniyor. ÖTV matrah güncellemesi otomobil satışlarına sınırlı etki yaparken, otomotivciler piyasaya asıl canlılığı getireceğine inandıkları kredi ve taksit düzenlemesi için BDDK’yı ziyaret etti
Ancak BDDK yetkilileri, birkaç ay piyasayı izledikten sonra bu talebi değerlendireceklerini söyledi.
BDDK ziyareti hakkında konuşan Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Başkanı Turgay Mersin, ÖTV matrahı güncellemesinin showroom trafiğini artırdığını, ancak çip krizinden dolayı araç bulunurluğu sıkıntısı yaşandığını söyledi. Mersin, “Dolaysıyla talep satışlara aynı oranda yansımıyor. Şu bir gerçek ki, eğer tedarik sorunu olmasaydı ağustos ayında satışlar 90 bin adetlere kadar çıkabilirdi. Eylül ayında da üretici firmalarda sıkıntının devam edeceğini görüyoruz. Ekim ayında bu sıkıntıların azalacağını umut ediyoruz” dedi.
BDDK: PİYASAYI İZLİYORUZ!
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, banka kredisi ve finansal kiralamayla alınan taşıt araçlarının taksit sürelerinde geçen temmuz ayında düzenleme yapmıştı. BDDK yetkilileri ise piyasayı bir kaç ay daha izleyin öyle karar verileceğini bildirdiler.