İşte vatandaşın bankalardaki en çok şikayeti

yazar:

kategori:

Şikayetvar yılın ilk yarısı için verilerini açıkladı. Bankacılık ve finans sektöründe şikayet sayısında artış var
Bankacılık sektöründe dijitalleşme ile birlikte şikayetlerde de arış yaşanmaya başlandı. Tüketicilerin şikayetlerini dile getirip çözüm aradığı Şikayetvar’a en fazla şikayet e-ticaret sektöründen gelirken, finans sektöründe de bankalar ilk sırada yer alıyor.
Yılın ilk yarısında en çok şikayet edilen bir başka alan olan finans sektörüyle ilgili en çok şikayet edilen konu kredi kartı aidatları ve bankaların EFT, havale gibi işlemlerde gerçekleştirdiği kesintiler oldu. Müşteri hizmetlerine erişimde yaşanan sıkıntı, ATM arızası, internet ve mobil bankacılıkta çıkan sorunlar öne çıkan diğer şikayet konuları oldu.
Kripto para 2021’in ilk yarısına damgasını vurdu
Şikayetvar verilerine göre 2021’in ilk 6 ayında kripto para şikayetleri yüzde 1278 arttı. 3 bin 690 olan şikayet sayısı 47 bin 146 oldu. Bu dönemde öne çıkan bir diğer sektör çiçek sipariş siteleri oldu. Online çiçek sipariş hizmeti veren markaların şikayet artış oranı yüzde 231’leri buldu. Restoranların çoğunlukla paket servisi hizmeti sunduğu 2021’in ilk aylık döneminde online yemek sipariş siteleri şikayetleri de yükselişe geçti. Bu sektörde 11 bin 881 olan şikayet sayısı yüzde 204 artarak 24 bin 204’e çıktı.