Kripto para platformlarına düzenleme geliyor

yazar:

kategori:

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, kripto para platformlarının çok büyüdüğünü ve bu sebeple düzenlemeleri benimsemeleri gerektiğini söyledi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, kripto para platformlarının çok büyüdüğünü ve bu sebeple düzenlemeleri benimsemeleri gerektiğini söyledi. Financial Times’a verdiği bir röportajda, platformların, düzenlemelere uyum sağlamadıkları takdirde güveni kaybetme ve alakasız hale gelme riskini taşıdığını söyledi. Gensler, kripto etkinliğinin en az %95’inin gerçekleştiği ticaret platformlarına odaklandığını söyledi. İşte SEC Başkanının röportajının detayları…
Gary Gensler’dan kripto para birimi platformlarına yönelik açıklamalar
SEC Başkanı Gary Gensler, kripto para platformlarının çok büyük hale geldiğini ve gelişen kripto ticaret sektörüne odaklanırken, düzenlemeleri benimsemeleri gerektiğini söyledi. Yoksa, halkın güvenini kaybetme riski ile karşı karşıya olduklarına dikkat çekti. Gensler, yaklaşık 2 trilyon dolarlık kripto para piyasasına dikkat çekerek “eğer bundan beş veya on yıl sonra herhangi bir şekilde alakalı kalacaksa, bir kamu politikası çerçevesi içinde olacak düzeyde ve niteliktedir,” dedi. Tarihin, düzenleyici çerçevenin dışındaki faaliyetlerin uzun sürmediğini gösterdiğine dikkat çekti. “Finans, nihayetinde güvenle ilgilidir,” diye de ekledi.

Kaynak:Kriptokoin