ALTUR, Coca Cola’nın arsasını 153 Milyon TL’ye satın aldı

yazar:

kategori:

Abdurrahim Albayrak’ın sahibi olduğu ALTUR, Coca Cola İçecek A.Ş.’nin Yenibosna’daki arsasını satın aldı.
Coca Cola ile Altur arasında dev satın alma tamamlandı! Dünya devi içecek şirketi Coca Cola, İstanbul’un en değerli yerlerinden biri olan ve Bahçelievler ilçesinde yer alan arsasını sattığını duyurdu.
Satın alan firma ise, Galatasaray spor kulübünde yöneticilik yapan, Türkiye’nin tanıdığı renkli bir sima. Abdurrahim Albayrak’ın sahibi olduğu Altur firması Coca Cola’nın Yenibosna’daki atıl durumda olan arsasını peşin paraya satın aldığı kaydedildi. Coca Cola İçecek A.Ş. İstanbul İli, Bahçelievler Mevkii, 23.120 m2 büyüklüğünde olan arazisi, Altur Turizm Servis ve Tic. Ltd. Şti. ve Altur Otomotiv San. ve Tic. A.Ş. tarafından 153 Milyon Türk Lirası bedelle satış işlemi gerçekleştirildi. Peşin satış gerçekleştiren Coca Cola, Satış amacı kaynakların işletme faaliyetlerine kazandırılması olup ortaklığın faaliyetlerine olumlu etkisi olması amacıyla satışı tamamladığını KAP açıklamasıyla duyurdu. Coca Cola İçecek A.Ş. satıştan elde ettiği gelirin tamamını işletme faaliyetlerinde kullanılacağını açıkladı. TSKB GayriMenkul Değerleme A.Ş. tarafından değerlemesi gerçekleştirilen Coca Cola Yenibosna arsası 149.955.000 TL değer biçildi. ALTUR tarafından satın alınan Coca Cola Yenibosna arsası hangi amaçla kullanılacağı konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı.  Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, KAP’a yapılan yazılı açıklamada, “İstanbul ili Bahçelievler İlçesi, Yenibosna’da yer alan Şirketimize ait taşınmaz, Altur Turizm Servis ve Tic. Ltd. Şti. ve Altur Otomotiv San. ve Tic. A.Ş.’ye, 153.340.000 TL bedel ile satılmıştır.” denildi.
ALTUR TURİZM – ALTUR OTOMOTİV Okul servisi taşımacılığı haricinde, dev şirketlerin personel taşımacılığı işlerini yapan Altur firması Abdurrahim Albayrak’ın firması. FORTUNE 500 Türkiye listesinde Altur Turizm en büyük firmalar arasında yer alırken, her gün 9.000 araçlık filomuzla 300 bin personelin ulaşımını sağlıyor. Özel transfer hizmeti sunan şirket diğer taraftan DOD Bayiliği yapıyor. Otomotiv alanında bayilikleri bulunan ALTUR, Filo Araç Kiralama hizmeti sunuyor. Şirket ayrıca Volkswagen ve Seat ana bayilikleri ile binek, ticari araç satış ve servis hizmeti vermeye devam ediyor.