ALTIN HİSSELERİ NE OLACAK?

yazar:

kategori:

Borsada işlem gören altın şirketlerinin hisse senetleri soluksuz düşmeye devam ediyor. Bu hisse senetleri neden düşüyor ve daha ne kadar düşebilir?
Son beş yılın en çok kazandıran hisse senetleri arasında yer alan altın hisseleri bu defa kaybettiriyor. Borsa kotunda bulunan Koza Grubu’nun üç hisse senedi son ayların en çok kaybettiren hisse senetleri arasında ilk sırada yer alıyor.
KOZA ALTIN bu yılın 52 haftasında yüzde 55.96 oranında değer yitirdi. Bu hisse senedi yıl içerisinde en yüksek 30.97 lirayı görürken, geçen 2013 yılının ilk haftasında 43 lira fiyattan işlem görüyordu. 
İPEK DOĞAL ENERJİ:İlk 52 haftada yüzde 68.31 oranında rekor seviyede değer yitirdi.en yüksek 5 lirayı gören hisse geçen yılbaşında 6 liradan işlem görüyordu.
KOZA MADENCİK: Bu hisse senedi de en çok değer kaybedenlerden. Yüzde 64 oranında değer yitirdi.
NEDEN DÜŞÜYOR?
Bu üç altın şirketinin hisselerinin düşüşüne gerekçe olarak her ne kadar altın fiyatlarındaki rekor düşüş gerekçe gösterilse de şirket sahiplerinin hükümet-cemaat kavgasının merkez noktasında olmalarından kaynaklandığı belirtiliyor. Özellikle Bankasya hisse senedinin gözaltına alınmasıyla birlikte bu hisse senetlerindeki düşüş de hızlandı.
TAKAS DURUMU:
Her üç şirketinde takas dökümleri incelendiğinde yüzde 50’nin üzerinde hisselerin halen yabancı portföyünde göründüğü dikkat çekiyor.