EMAİLLER BANKACININ BAŞINI YAKTI

yazar:

kategori:

Persormans düşüklüğü nedeniyle işten atılan bankacının önüne 5 yıl önceki e-postaları gerekçe olarak konuldu. Dikkat! Sizde işinizden olabilirsiniz..
İstanbul’da özel bir bankada 10 yıldır çalışan A.Ş 1 ekim 2014 itibariyle persormans düşüklüğü gerekçesiyle  işten çıkartıldı. Bankasını  haksız yere işten çıkartıldığı gerekçesiyle mahkemeye veren bankacı bayanı, mahkemede büyük bir süpriz karşıladı.
 Son 5 yıla ait elektronik posta yazışmaları banka tarafından İŞ AKTİNİN FESHİ’ne gerekçe olarak gösterildi. Banka avukatları tarafından mahkemeye delil olarak sunulan ve geçmiş kayıtlardan derlenen  postaların büyük bir bölümünün sosyal içerikli paylaşımlar, powerpoint ve arkadaşlarıyla özel yazışmalarıdan oluştuğu görüldü.
Banka avukatları, mahkemeye sundukları  savunmada, bankacı A.Ş’nin  mesai saatleri içerisinde iş dışında yazışmalar yaptığı ve bu nedenle performansının düşük kaldığını belirttiler.
ÖZEL HAYATA MÜDAHALE
Mahkemenin son beş yıla ait elektroki yazışmaları işten atılmaya gerekçe gösterilip gösterilmeyeceğine önümüzdeki aylarda karar verecek. Ancak bankanın geçmişe yönelik elektronik postaları kayıt altında tutup bunları bir süre sonra mahkemeye sunması yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi. Zira, bu yazışmaların mahkemeye sunulması bazı hukukçular tarafından özel hayata müdahale olarak  nitelendiriliyor.
ÖZEL YAZIŞMA YAPAMAZ
Öte yandan iş hukuku uzmanları ise, özel hayata müdahale olsa dahi, çalışanın mesai saatleri içinde özel ve keyfi yazışmalar yapamacağını belirtiyorlar.
HERŞEY KAYIT ALTINDA
Banka avukatlarının mahkemeye son beş yıla ait elektronik postaları gerekçe olarak sunması, bankalardaki tüm yazışmaların uzun süre kayıt altında tutulduğunu da gösteriyor.