İLK KÖTÜ HABER ALTERNATİFBANK’TAN

yazar:

kategori:

Bankacılık sektöründe küçülme haberinin ilki Alternatifbank’tan geldi. Banka bütün bölge müdürlüklerini kapatıp bazı şubelerini birleştirme kararı aldı. Abank bazı illerdeki şubelerini da kapatacağını açıkladı. Yüzlerce bankacı işsiz kalıyor.
Pazar payının daralması ve ülke emonomisindeki düşüş bankacılık sektörünü beklenilenden de erken vurdu.  bir süredir bankacılık sektöründe küçülme haberleri dolaşıyordu. İlk haber alternatifbank’tan geldi. 
Banka KAP’a şu açıklamayı yaptı:
Bankamızın sektör ve işkolu odaklı uzmanlaşma stratejisi çerçevesinde Yönetim Kurulumuz 12 Şubat 2015 tarihli 1/A no’lu kararı ile bölge müdürlüklerinin kapatılması ve bazı şubelerimizin birleştirilip müşteri devirlerinin yapılması konusunda Genel Müdürlüğü yetkilendirmiştir. 
Bu kapsamda pazarlama hizmetleri yürüten 4 bölge müdürlüğümüzün 27 Şubat 2015 tarihi itibariyle kapatılması kararlaştırılmıştır; müşterilerimize bölge müdürlüklerimizden sunduğumuz hizmetler Genel Müdürlük tarafından yürütülmeye devam edilecektir.

Odaklandığımız alanlarda daha fazla büyüme imkanı göremediğimiz 6 şehrimizdeki şubelerimizi ise 27 Şubat 2015 itibariyle kapatarak diğer şubelerimiz ile birleştirme ve 3 şehrimizde şube sayımızı 1’er azaltma kararı alınmıştır. Birleştirilen şubelerimiz Afyonkarahisar, Balıkesir, Çorum, Malatya, Uşak, Kütahya, Adana Küçüksaat, Antalya Çallı ve İzmir Pınarbaşı olup, müşterilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamaması için diğer şubelerimiz ve Genel Müdürlük birimlerimiz kesintisiz hizmet vermek üzere hazırlıklarını tamamlamışlardır.