BANKACILARI KIZDIRAN ANKET

yazar:

kategori:

Bir üniversitenin yaptığı anket bankacıları kızdıracak türden. İşte bankacıların tepki gösterdiği o anket ve sonuçları:
Söz konusu anket, Zürih üniversitesi tarafından yapıldı. Deneysel Ekonomik Araştırmalar  profesörü Michel Marechal tarafından yapılan bu anket iki gruba ayrılan 208 bankacı arasında gerçekleştirildi.
İlk gruba önce çalışma yaşamları konusunda daha başka sorular sorulduktan sonra 10’ar yazı-tura atmaları istendi. Süreç izlenmezken katılımcılara yazıdan çok tura atarlarsa 200 dolara kadar para kazanabilecekleri söylendi.
İkinci gruba ise önce ev yaşamları ve hobilerine ilişkin başka sorular soruldu ve onlardan da yazı-tura atmaları istendi. Sonuçlar ikinci grubun yüzde 52,6 tura atarken ilk grubun yüzde 58,2 tura attığını rapor ettiğini gösterdi. Aynı anket başka sektörlerde de tekrarlanırken yüzde 58,2’lik sonuca hiçbir zaman ulaşılamadı. Maréchal bunun kendisini bankacıların yazı-tura atışları konusunda dürüst davranmadığına ikna ettiğini söyledi.
Maréchal, “Bankacılık sektöründeki mesleki rollerinin daha çok vurgulandığı deneysel gruptaki banka çalışanları dikkat çekici biçimde daha az dürüst davrandı. Bu, banka çalışanlarının diğer sektörlerde çalışanlardan daha az dürüst olduğu anlamına gelmese de, iş kültürünün onların namussuzca davranışına destek verdiğini gösteriyor” dedi.