Bankadan müşteriye ahlaksız teklif!

yazar:

kategori:

Enflasyonun yüzde 20’ye dayandığı Türkiye’de bazı bankalar gözünü müşterilerinin parasına dikti. Türkiye’nin en büyük ailelerinden birine ait bankanın üst düzey yetkilileri, çalışanlarına elektronik posta ile müşterilerine paralarını bankada faizsiz tutmalarını teklif etmelerini istedi. Geçtiğimiz günlerde büyük bir sistem arızası yaşaması nedeniyle de Türkiye’nin gündemine gelen bankanın bölge yöneticisi, çalışanlarına, “Bugün temditi olan müşterilerimize vadesiz TL önerdik mi?” şeklinde elektronik posta attı.

NE ANLAMA GELİYOR?

Bu banka çalışanının müşterilere , “paranızı faiz almadan bankada vadesizde tutarmısınız” şeklinde bir teklif anlamına geldiğini belirten uzmanlar, “Bu tam bir ahlaksız teklif! İnsanlar parasının değerini korumak için bankaya yatırıyor. Kim nasıl parasını hiç faiz almadan bırakmak ister ki, böyle bir teklife sıcak baksın” şeklinde yorumluyorlar.

BDDK MÜDAHALE ETMELİ

Eski bir banka yöneticisi, bazı bankaların son dönemde vatandaşları daha faiz vereceğiz gibi gerçek olmayan sözlerle aldattığını ve parasını bir kaç gün vadesizde bıraktırıldığını söyledi. Eski banka yöneticisi, “Bu bankaların son dönemde çok kullandıkları bir yöntem. Özellikle devre sonunda çok büyük rakamlar müşteri kandırılarak parası vadesizde bırakılıyor” dedi.